Vágólapra másolva!
A Barcelona középpályása, Xavi szerint a Barcelona nem kapja meg azt az elismerést Spanyolországban, amit megérdemelne, és ennek az oka a Real Madriddal való rivalizálás.

A katalánok 13 trófeát szereztek az elmúlt három és fél szezonban, jelenleg klubszinten a világon, Európában és Spanyolországban is a legjobbnak számítanak, hiszen a legutóbbi klubvébét, a Bajnokok Ligáját és a Primera Divisiónt is megnyerték.

A megannyi díj ellenére a 32 éves Xavi úgy érzi, hogy a Barcelonát alulértékelik Spanyolországban, aminek az oka, hogy országon belül nagyon sok szurkolója van a Real Madridnak.

"Csapatunk győzelmeit többre értékelik Spanyolország határain kívül, mint belül, aminek a Barca-Madrid háború az oka" - nyilatkozta a középpályás.

Forrás: AFP/Josep Lago

Xavi mindeközben reményét fejezte ki, hogy Pep Guardiola marad a BL-címvédő kispadján: "Nem vagyunk felkészülve arra, hogy nemet mondjon. Mindannyian reméljük, hogy maradni fog. Guardiola a vezérünk, fegyelmet hozott a csapat életébe, és győztest faragott belőlünk. Úgy vélem, folytatni fogja" - fogalmazott a 32 éves játékos.

Guardiola játékosként 11 évet töltött Barcelonában, és azt követően ült le a nagycsapat kispadjára 2008-ban, hogy egy évig a B csapatot irányította.