Vágólapra másolva!
Számos válogatott hazai pályán kapott ki hét közben, majd a Chelsea és a Marseille vereségével folytatódtak a meglepetések. A hét világválogatottjába így óriásölő védők és egy félidő alatt triplázó csatárok is kerültek.

Kapus:

Wojciech Szczesny (lengyel, Arsenal): Hosszú ideig kérdéses volt, ki lehet az Arsenal első számú kapusa, azonban már egyértelmű, hogy Szczesny élvezi Arsene Wenger bizalmát. A Liverpool ellen egészen fantasztikusan védett, még Dirk Kuyt tizenegyesét is hárította, de a hétközi, portugálok elleni barátságos meccset is kapott gól nélkül zárta.

Hátvédek:

Mathieu Debuchy (francia, Lille): A francia válogatott a múlt héten újabb nagy skalpot gyűjtött be, Németország ellen nyert idegenben. A mérkőzés egyik hőse a jobbhátvéd Debuchy volt, aki csupán harmadszor szerepelt a címeres mezben, de remekül játszott, mindkét gól előkészítésében szerepet játszott.


Gareth McAuley (északír, West Bromwich Albion):
A középhátvéd kiváló teljesítményt nyújtott a Chelsea ellen, majd a hajrában ő szerezte a győztes találatot, ami André Villas-Boas állásába került.

Ajmen Abdennur (tunéziai, Toulouse): Rengeteg meglepő eredmény született hétvégén a Ligue 1-ben, a legnagyobb szenzációt a Toulouse okozta marseille-i győzelmével. A három pontot érő találatot Abdennur szerezte, aki az OM támadásait is sziklaszilárdan verte vissza, a L'Équipe nyolcas osztályzattal honorálta teljesítményét.


Cristiano del Grosso (olasz, Siena):
A kiscsapat balhátvédje nem a gólerősségéről híres, hiszen két héttel ezelőttig egyetlen találata sem volt a Serie A-ban. Azóta viszont elkapta a fonalat, két hete a Lecce ellen volt eredményes, most pedig a Cagliari kapuját vette be.

Középpályások:

Markel Susaeta (spanyol, Athletic Bilbao): A spanyol válogatott keretében Venezuela ellen öt Bilbao-játékos is helyet kapott, ám Susaeta nem volt közöttük. A középpályást ez nem zavarta különösebben, hiszen a Real Sociedad elleni baszk derbin remekül futballozott, és két góljával eldöntötte az összecsapást.


Stefano Mauri (olasz, Lazio):
A római derbi óriási izgalmakat hozott, végül a Lazio hívei örülhettek. A győztes találatot az együttes csapatkapitánya, Mauri érte el, aki korábban sohasem tudott betalálni a városi rivális ellen.

Michu (spanyol, Rayo Vallecano): A madridi kiscsapat ezúttal hazai pályán is ellenállhatatlan volt, 4-2-re verte a Racing Santandert, amely pedig már 2-0-ra is vezetett. A Rayo egyik legjobbja a támadó középpályás Michu volt, aki két góllal járult hozzá fordításhoz.


Ashley Young (angol, Manchester United):
Az angol válogatott ugyan 3-2-re kikapott Hollandiától, de egyáltalán nem játszott rosszul. Második gólját Young szerezte, aki a klubjában is elemében volt, a Tottenham Hotspur ellen előbb gólpasszt adott Wayne Rooneynak, majd két szépségdíjas találatot ért el.

Csatárok:

Zlatan Ibrahimovic (svéd, AC Milan): Ibra csapata legutóbbi három bajnokijáról hiányzott eltiltás miatt, a Palermo ellen azonban végre visszatérhetett, és egy félidő alatt mesterhármast vágott. Hab a tortán, hogy a válogatottban is eredményes volt.

Roberto Soldado (spanyol, Valencia): David Villa sérülése és Fernando Torres pocsék formája megnyitotta az utat Soldado előtt a válogatottban, és a támadó élt a lehetőséggel. A Venezuela elleni barátságos mérkőzésen a szünetben állt be, és 45 perc elég volt neki a mesterhármashoz.

www.global-soccer.eu