Vágólapra másolva!
Golecz Gábor technikai vezető összeverekedett a Vasas labdarúgócsapatának egyik alkalmazottjával, és nem érti, hogy ki rúgta ki őt a klubtól.

"Furcsa, hogy azzal kezdődik a meccs, hogy nincs meg a sportorvosija az egyik játékosomnak, itt kész káosz van, itt már mindent lehet" - mondta Urbán Flórián, a Vasas vezetőedzője a Győri ETO ellen 2-1-re elveszített bajnoki után.

Haris Mehmedagic horvát légiós sportorvosijáról van szó, ami egyes források szerint lejárt, az ügyben felelős, és ezért kirúgott Golecz Gábor szerint azonban csak eltűnt.

"Én ugyan nem hibáztam, Mehmedagic sportorvosija rendben van, csak valahogy elkeveredett" - kezdte a Nemzeti Sportnak Golecz. "Szombaton, abban a kaotikus állapotban nem találtam, elismerem, de hétfőn, már lenyugodva meglett a keresett papír. Csak Kovács Gábor igazolásába került bele valamilyen rejtélyes módon."

Kovács Ágnes, a Vasas ügyvezetője már beadta a lemondását, de még az új vezetőség felállásáig a klubnál dolgozik. Ő teljesen mást állít Mehmedagic igazolásával kapcsolatban. "Előttem van a sportorvosi, amely tavaly november 23-án lejárt. Most már tudjuk, hogy nem volt érvényes sem a Pécs, sem a Honvéd elleni bajnokin. Golecz Gábor dolga lett volna intézkedni, elmulasztotta, amivel játékosunk egészségét is veszélyeztette, már csak ezért is bontottunk vele szerződést."

A technikai vezető ugyanakkor nem érti, hogy ki rúgta ki őt. "A Vasasnál jelenleg nincs ügyvezető, egyszóval nincs főnököm. El sem tudom képzelni, hogy ki rúgott ki, talán a kapusedző? Esetleg a jobbhátvéd? Vagy a biztonsági őr a sorompó mellől?"

Kedd reggel folytatódott a "Golecz-ügy", a technikai vezető ugyanis összeverekedett a klub egyik alkalmazottjával, Lakatos Sándorral. Golecz Gábor így emlékezett vissza a történtekre: "Néhány pillanatig nem tudtam, hol vagyok. Kimentem a pályára, ahogy szoktam, aztán egyszercsak rosszul lettem. A pofon után. De én is adtam. Volt vita, nem tagadom. Belém kötöttek, én meg nem hagytam magam. Ezután lettem rosszul. Fogyott a levegő, fulladtam, és úgy éreztem, mentem meghalok. Mentőt hívtak, az orvos nagyjából egy órán keresztül próbált életet lehelni belém" - mondta Golecz a Nemzeti Sportnak, előtte azonban a Blikknek még így nyilatkozott: "Az orvos szerint valószínűleg a Vasas bizonytalan helyzete miatt bennem lévő idegfeszültségtől lettem rosszul."

Kovács Ágnes csak ennyit fűzött hozzá: "Lakatos Sándor is elment látleletet vetetni a karjáról, amivel védekezett."

Múlt csütörtökön a aVasas közleményben jelezte, hogy tulajdonost vált a labdarúgóklub, a többségi tulajdonos Híd Akvizíciós Zrt. ugyanis megállapodott a HunGast cégcsoporttal, így várhatóan változások lesznek a vezetőségben is.