Vágólapra másolva!
Újabb négy labdarúgót gyanúsítanak a Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a bundaügyben.

A hivatalos közlemény szerint előállították és gyanúsítottként hallgatták ki Ny. Krisztián jelenlegi, P. Tibor, S. Tamás és T. Gábor volt REAC-futballistát.

"A megalapozott gyanú lényege szerint nevezett személyek 2008 és 2009 között NB I-es bajnoki és Ligakupa-mérkőzések eredményét befolyásolták, esetenként 2000 euró, illetve 100-110 ezer forint ellenében. T. Gábor, Ny. Krisztián és S. Tamás a gyanúsítás közlése ellen panaszt jelentettek be, majd pedig vallomást tettek, melynek során a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését tagadták. P. Tibor a gyanúsítás ellen nem jelentett be panaszt, a cselekmények elkövetését elismerte."

Az NB II-es Szigetszentmiklós honlapján megerősítette, hogy az egyik mostani előállított S. Tamás, a csapat jelenlegi játékosa, aki korábban megfordult a Diósgyőrben is, melynek szintén vannak a bundabotrányban érintett mérkőzései.

A rangado.hu internetes honlap rajta kívül egy másik gyanúsítottat is megnevez P. Tibor személyében, ő jelenleg a harmadosztályú Dabas játékosa, de futballozott a BVSC-nél, a Dunaferrnél, a Ferencvárosnál, a Honvédnál, a Videotonnál és a Győri ETO-nál is. P. Tibort egyszer már eltiltották hasonló ügyben, 2003. május 14-i Videoton FCF - Kispest-Honvéd NB I-es bajnoki kapcsán. A vendégektől H. Istvánt "az eredmény jogellenes befolyásolása" vétsége miatt egy évre, míg a hazaiaktól félrevezetés miatt P. Tibort nyolc, T. Norbertet kettő, N. Norbertet pedig egy hónapra tiltották el.

A KNYF keddi közleménye szerint az ügyben eddig összesen 29 személyt hallgatott ki a főügyészség gyanúsítottként, közülük tíz fő előzetes letartóztatásban, három fő házi őrizetben van, illetve 1 fő lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

A REAC-tól összesen 11 játékos gyanúsított az ügyben.