Vágólapra másolva!
A listavezető Debrecen egy hatalmas kapushiba révén egygólos győzelmet aratott a címvédő Videoton vendégeként a labdarúgó NB I 20. fordulójának vasárnapi rangadóján. A hazaiak edzője, Paulo Sousa csak az eredmény miatt csalódott, kollégája, Kondás Elemér az agresszívan letámadásban látta a győzelem egyik kulcsát.

Az év bakija döntötte el a tavasz rangadóját Fehérváron

"Nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést, több helyzetet is sikerült kialakítanunk a Debrecen kapuja előtt. Játékosaim nagy akarással és nagy lelkesedéssel játszottak, de ez a nagy akarás néha hibákat is eredményezett. Egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők a pályán. A második félidőben a DVSC zártabb játékra váltott, erre mi is taktikailag reagáltunk, ám pont ekkor kaptuk a gólt, ami mentálisan teljesen padlóra küldte a csapatot, és bizony időbe telt, mire ismét felpörögtünk. Ugyanakkor úgy vélem, semmivel sem voltunk rosszabbak ellenfelünknél, ezért csak az eredmény miatt vagyok csalódott" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Paulo Sousa, a Videoton edzője.

Kondás Elemér azt mondta, nehéz mérkőzésre számított, és ez be is következett.

"Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat otthonába látogatunk. Próbáltunk türelmesen, taktikusan játszani. Az első félidőben a hazaiakat segítette a szél, a második játékrészben viszont minket. Ekkor feljebb toltuk a védelmünket, próbáltunk agresszívan letámadni, és végül egy ilyen szituációból megszereztük a győztes gólt."