Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona védője, Gerard Pique múlt nyáron vadvízi evezésen vett részt barátnőjével, a napra pontosan tíz évvel idősebb énekesnővel, Shakirával, karácsonykor jetskizett az álompár, február 2-ai közös születésnapjukon pedig gokartoztak. A Goal.com információi szerint a veszélyes életmód nem tetszik Pep Guardiola vezetőedzőnek, aki több alkalommal is azért hagyta ki a csapatból Piquét, mert nem érezte rajta, hogy százszázalékosan a futballra koncentrálna, és nem is volt a legjobb erőállapotban.

Gerard Pique körül forr a levegő Barcelonában, a Goal.com beszámolója szerint előfordulhat, hogy a védő az év végén távozik a csapattól, viszont ha jó útra tér, egyszer az is megtörténhet, hogy ő lesz a klub új csapatkapitánya.

A 25 éves játékos több kulcsmérkőzést is kihagyott idén, előfordult, hogy akkor is kimaradt a kezdőcsapatból, amikor a Barcelonát sérülések tizedelték, de volt olyan, hogy a keretben sem szerepelt.

"Pique tudja, hogy mennyire sokra tartom őt. Érinthetetlen játékos, aki nagyon fontos a csapatnak" - próbálta rövidre zárni a témát Pep Guardiola, aki a Leverkusen elleni BL-visszavágón igen, a Racing Santander elleni, legutóbbi bajnokin viszont nem számított a hátvédre.

A cserepadra sem fért oda viszont Pique a Leverkusen elleni BL-meccs odavágóján, ami a Goal.com szerint azzal magyarázható, hogy feldühítette az edzőt a pályán kívül tanúsított viselkedésével.

A futballportál a Barcához közeli forrásra hivatkozva azt írja: a problémák múlt nyáron kezdődtek, amikor Piquét lefotózták raftingolás közben, ráadásul az ott készült fénykép a Facebookra is felkerült, ami Guardiolát igencsak felidegesítette. A játékosok ráadásul tudják, hogy tilos a vadvízi evezéshez hasonló extrém sportok űzése.

Forrás: AFP

A kiruccanásról Shakira is feltöltött egy képet egy közösségi oldalra, Pique pedig ezt egy videóval és egy kommentárral is megtoldotta. Elmesélte, hogy majdnem balesetet szenvedtek "Shakira koordinációs problémái miatt", beleestek a vízbe, és csak a szerencsének köszönhették, hogy ép bőrrel megúszták.

A szurkolóknak tetszett, Guardiola viszont nem nevetett a múlt nyári sztorin, viszont annál jobban aggódott játékosa fizikai állapotát illetően. Az aggodalom jogos volt, hiszen Pique augusztusban térdínsérülést szenvedett, így kihagyta az idényrajtot, majd a visszatérése is rosszul sikerült, hiszen októberben újra megsérült a Racing Santander elleni 3-0-s győzelem során.

A Milan elleni, sorsdöntő BL-meccsen nem is tette be a csapatba a védőt Guardiola, hanem az alapvetően középpályás Javier Mascherano kapott lehetőséget hátul, ráadásul csak három védővel állt fel a Barca, tehát lett volna hely a számára, de a tréner inkább átvariálta a taktikát, semmint berakja.

Barcelonában jól tudják, hogy Guardiola elvárja a maximális koncentrációt, főleg az ilyen meccseken, és ha valakin azt veszi észre, hogy nem százszázalékos, akkor ki is hagyja a keretből - mondta a Goal.com forrása.

Forrás: Northfoto

Piquének ezt követően sikerült visszakerülnie a kezdőbe, részese volt a Real Madrid ellen 3-1-es sikernek is, ám a karácsonyi szünetben újfent sikerült felbőszítenie edzőjét: nyilvánosságra került egy fotó, amelyen a focista Shakirával jetskizik Miamiban.

Tette ezt annak ellenére, hogy a szerződésében is benne van, hogy nem csinálhat ilyet, ráadásul nyáron már kapott egy figyelmeztetést.

Talán az esetnek is volt köze ahhoz, hogy Pique kimaradt a Barcából az új év első bajnokiján (a címvédő 4-2-re legyőzte a Betist), ott volt viszont a Madrid elleni Király-kupa-nyolcaddöntőn, és úgy tűnt, hogy ismét visszalopta magát Guardiola szívébe. Pedig nem.

Pique és Shakira egyaránt február 2-án született - tíz év különbséggel az énekesnő javára -, és egy gokartpályán ünnepeltek, ami szintén szúrta a barcelonai vezetők szemét. Andoni Zubizarreta sportigazgató megkereste a futballista apját, és rajta keresztül a koncentráció fontosságára és a profi szemléletmódra hívta fel a hátvéd figyelmét. Egyúttal arról biztosította Pique apját, hogy a csapat hosszú távon számít a spanyol válogatott játékosra.

Forrás: AFP

A Goal.com forrása úgy tudja, hogy Pique a Barca-vezér Carles Puyol utóda is lehetne, ha megkomolyodik, és tanul a hibáiból, s nem elképzelhetetlen, hogy egyszer ő lesz a Barcelona csapatkapitánya.

Pedig a fentieken kívül a közelmúltban is botlott a védő a pályán kívül: a Sporting Gijon elleni meccsen kiállították, előtte pedig kimaradt a Leverkusen elleni BL-odavágón a kezdőből. A németországi meccs előtt az autójával egy buszmegállóban parkolt, és nyitva felejtette az ajtaját, amelyet leszakított egy másik jármű. Guardiola pedig köszönte szépen, de nem kért egy olyan játékosból, aki ennyire szétszórt a mindennapokban.

Hétfőn a médiában folytatódott a Pique-Guardiola csata. A madridi Telemadrid közszolgálati televízió arról számolt be, hogy Guardiola Pique miatt nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését, ám ezen felháborodott a Barcelona elnöke, Sandro Rosell, és rágalomnak nevezte a hírt. A valóban nem túl reálisnak tűnő feltételezés (hogy a sztáredző egyetlen játékosa miatt ne hosszabbítana) valószínűleg a madridi és a katalán sportsajtó örök harcának az egyik különcsatája lehet.