Vágólapra másolva!
A bolgárok elleni mérkőzés után a magyar labdarúgó-válogatott játékosai egyetértettek abban, hogy előzetesen sokkal jobb teljesítményre számítottak. Szalai Ádám szerint sokkal jobban kellett volna játszani, Koman Vladimir csalódott a teljesítmény miatt, Juhász Roland szerint pedig a meccs megmutatta, van még mit tanulni.

A több mint egyéves kihagyás után a válogatottba visszatérő Szalai Ádámot a mérkőzés elején hajszál választotta el a gólszerzéstől, fejese után a kapufáról kifelé pattant a labda. A Mainz támadója a legnagyobb helyzetét azonban kihasználta, a 42. percben 16 méterről vette be a bolgár kaput. Az 1-1-es döntetlent hozó mérkőzés után Szalai csalódottan értékelte a válogatott játékát.

"Örülök, hogy gólt szereztem, de a meccs egészét tekintve csalódott vagyok, ennél sokkal jobban kellett volna játszanunk" - mondta a támadó az Mlsz.hu-nak. "Az első félidő elején és végén voltak helyzeteink, de ettől eltekintve az előre való játékban keveset mutattunk. A bolgárok domináltak, mi védekezésre kényszerültünk és kontrákból kellett megpróbálnunk helyzeteket kialakítani. Számomra negatív meglepetés volt a mérkőzés, de nem a bolgárok játéka, hanem a saját teljesítményünk miatt, arra számítottam, hogy többet fogunk támadni, de ezúttal az ellenfél játszotta a futballt."

Koman Vladimir is kritikus volt a csapat teljesítményét illetően, és úgy vélte, elsősorban fejben nem volt kellően felkészült az együttes.

"Az ellenfél középre való bemozgással, a védelem mögé belöbbölt labdákkal próbált helyzeteket kialakítani, mi pedig nem tudtuk felvenni az embereket" - fogalmazott Koman. "Nagyon gyengén játszottunk, csalódott vagyok a teljesítményünk miatt. Ezt a meccset mielőbb el kell felejteni, remélem, a következőn sokkal jobban fogunk szerepelni. Nem tartom jobb csapatnak a bolgárokat nálunk, de ezúttal fejben nem voltunk megfelelően felkészülve, a vendégek koncentráltabban, fegyelmezettebben játszottak. Ezen a mérkőzésre nem tudtunk felpörögni, hasonló hibát nem szabad elkövetnünk a jövőben."

Juhász Rolandnak a védelem tengelyében nehéz dolga volt a második félidőben, a bolgárok többször is gyorsan átjátszották a középpályát, és igen sok lehetőséget dolgoztak ki a kapunk előtt.

"A második félidőben a bolgárok könnyedén járatták a labdát, mi pedig nem találkoztunk az ellenfél játékosaival a középpályán, lemaradtunk a passzokról, a beinduló emberekről" - vélte Juhász. "Egygólos előnyben okosabban kellett volna játszanunk, csapatként kellett volna védekeznünk, a második félidőben azonban ez nem működött. Ez a mérkőzés rámutatott, hogy van még mit tanulnunk."