Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-kiesés után a sajtó és a futballszakemberek biztosra vették, hogy legalább az egyik manchesteri csapat eljut az Európa Liga bukaresti fináléjába. Ehhez képest se a United, se a City nem érte meg már a negyeddöntőket sem, ráadásul azt is nehéz eldönteni, melyik kiesése fájóbb a szurkolók számára.

Mancini néha csak szurkolója a Citynek

A Manchester United esélye eleve kevesebb volt a nyolcaddöntő visszavágóján, hiszen a hazai pályán elszenvedett 3-2-es vereség azt jelentette, Bilbaóban két gólt minimum szereznie kell Rooneyéknak. A bravúr azonban nem sikerült, az Athletic 2-1-re győzött, és kettős győzelemmel lépett tovább.

"Nem hiszem, hogy panaszkodnunk kellene az eredmény miatt, a Bilbao sokkal jobban játszott" - ismerte el Sir Alex Ferguson. "Az első félidőben azt hittem, képesek leszünk a bravúrra, de a kapott gól mindent eldöntött. Sajnos mi nagyon későn tudtunk betalálni."

A menedzser szerint a BL-kudarc utáni korai EL-búcsúval kijelenthető, az év kudarc a Manchester United számára.

A Manchester City az idegenbeli 1-0-s vereség után borzalmasan kezdte a visszavágót: a félidőben a Sporting már 3-0-ra is vezetett, így Balotelliék hiába fordítottak, a portugálok több idegenbeli góljuknak köszönhetően továbbjutottak.

Roberto Mancini bocsánatot kért a szurkolóktól: "Csalódott vagyok, mert rengeteg hibát követtünk el, szeretnék elnézést kérni. Amikor egy edző nem készül fel kellően egy mérkőzésre, ez történik."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A negyed- és elődöntő sorsolását pénteken 13 órakor tartják Nyonban.

Az EL-ben negyeddöntőbe jutott csapatok: Athletic Bilbao (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), FC Schalke 04 (német), Hannover 96 (német), Valencia (spanyol), AZ Alkmaar (holland), Metaliszt Harkiv (ukrán), Sporting Lisboa (portugál)