Vágólapra másolva!
Két, tizenhatoson belüli kezezést is elnézett a Betis-Real Madrid spanyol bajnoki második félidejének játékvezetője a hazaiak kárára. Annyira nyilvánvaló volt mindkét eset, hogy még a Real korábbi saját nevelésű ásza, Guti is élcelődött vele.

Guardiola: Nem hasonlítok Mourinhóra

Fogd be, vagy kiállítalak! - pöröl a bírókkal a Barca

Bírói hibák nélkül a Barca lenyomhatná a Realt

A Real 3-2-re nyert a Betis otthonában, ám ebben a félidőben a sérült Itturalde González játékvezetőt váltó Gorka Sagués Oscoznak is nagy szerep jutott. Utóbbi 2-2-nél Xabi Alonso 16-oson belüli kezezését nem vette észre, majd a 93. percben Sergio Ramos védését hagyta figyelmen kívül.

Xabi Alonso kezezése

"Nagy meccs volt, Sergio Ramos pedig nagyot védett. Az utolsó másodpercekben a barátom jó védőnek és jó kapusnak bizonyult" - írta Guti a Twitteren.

Ugyanezen a mikroblogon a Barcelona középső védője, Gerard Piqué mindössze ennyit írt: "..."

Sergio Ramos kezezése

José Mourino talán szintén a Real megtorlatlan szabálytalanságaira utalva jelentette ki: "Örülök a három pontnak, de a Betis többet érdemelt volna."

Az edző ugyanakkor dicsérte is a játékvezetőket: "Iturralde és a helyettese is jól alkalmazkodott a meccs karakteréhez. A focit nem kell állandóan megállítani, a folyamatosság a jó. Ez a meccs tele volt váratlan fordulattal, tehát egy döntetlen talán jobban megfelelt volna az összképnek."

Az elmúlt hetekben folyamatosan téma a Real Madridnak nyújtott vélt vagy valós bírói segítség, a Barcelona-drukkerek több összeállítást is készítettek az idénybeli tévedésekről, melyek nélkül szerintük nem 13, csak négy pont lenne a Real előnye.