Vágólapra másolva!
Finnországban a múlt héten kiengedték a börtönből a fogadási csalások miatt kétéves büntetést kapott szingapúri bűnözőt, Wilson Raj Perumalt, aki a magyar hatóságok őrizete alá került.

Wilson Raj Perumal 12 hónapot töltött egy finnországi börtönben, és Magyarország után vélhetően Dél-Afrikában kell majd megjelennie, ahol a 2010-es labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatos fogadási csalásokkal vádolják - adta hírül a szingapúri Straits Times.

"Perumal ujjlenyomatokat hagyott a világ nagyon sok pontján" - nyilatkozta Chris Eaton, a FIFA biztonsági bizottságának az első embere.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az [origo] érdeklődésére egyelőre nem kívánta kommentálni a külföldi sajtóértesülést.

A finn hatóságok 2011 februárjában arról értesültek, hogy egy szingapúri bűnöző hamis iratokkal akar Finnországba utazni. A Lappföldön található Rovaniemi városában a rendőrök a szállodai szobájában nem tudták letartóztatni Perumalt (egyszerűen eltévesztették a szobaszámot), de megfigyelés alatt tartották, és követték őt a városi stadionba, ahol a helyi futballcsapat, a RoPS a Tampere United ellen lépett pályára.

A meccs után azt tapasztalták, hogy Perumal hevesen vitatkozik a RoPS egyik játékosával, a zimbabwei Christopher Musondával, és a dolog felkeltette az érdeklődésüket. Vizsgálni kezdték, hogy a szingapúri üzletembernek mi köze lehet a finn labdarúgáshoz, és a szállodai lakosztályában olyan dokumentumokat találtak, amelyek egyértelműen bizonyították, hogy egy fogadási csalás miatt lefizette a futballistákat.

Perumalt tavaly február 25-én tartóztatták le, azzal a váddal, hogy a RoPS kilenc futballistájának is fizetett azért, hogy neki megfelelően befolyásolják a mérkőzések eredményét.

A kipattant bundaügy tavaly alapjaiban rázta meg a finn labdarúgást: a rajtot elhalasztották, két csapatot kizártak, tizenegy játékost pedig megbüntettek.