Vágólapra másolva!
A tabellát vezető AC Milan és az őt üldöző Juventus is igazi rangadó előtt áll: előbbi az AS Romát, utóbbi pedig az Intert fogadja az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi, 29. fordulójában.

Az olasz bajnokság éllovasa, az AC Milan nagyszerű formában játszik hetek óta, a legutóbbi hat bajnoki meccsükből csupán egyszer nem tudtak győzni (1-1 a Juventus ellen). Noha kedden kiestek az olasz kupából, a búcsú vélhetően nem veti vissza az együttest, mivel a Juve otthonában tartalékos összeállításban is kiválót nyújtott a csapat, és bár a rendes játékidőben ledolgozta az első meccsen összeszedett 2-1-es hátrányát, a hosszabbításban kapott góllal kiesett.

Massimiliano Allegri legénységének szüksége is lesz arra, hogy szombaton megint jó formában játsszon, az AS Roma ugyanis legutóbbi két győzelmével visszahozta már elveszettnek tűnt esélyeit a még Bajnokok Ligája-szereplést jelentő harmadik hely megszerzésére.

Luis Enrique csapata ugyan még mindig csak hatodik, de már csupán négy pontra van a harmadik Laziótól, illetve háromra a negyedik Udinesétől és az ötödik Napolitól.

A szombati meccsen a hazaiak sok sérültje közül Kevin-Prince Boateng vélhetőleg már játszhat, ugyanakkor Robinho és Pato még biztosan nem. A másik oldalon ismét pályára léphet majd Francesco Totti.

Hosszú évek óta nem fordult elő, hogy a Derby Di Italiára a Juventus készüljön egyértelmű esélyesként, márpedig ezúttal ez a helyzet. A még mindig veretlen torinóiak kiváló hangulatban és formában várhatják az Intert, miután a múlt hétvégén a Fiorentina 5-0-s kiütésével sikerült véget vetniük az azt megelőző hetek döntetlenhullámának.

A Juvénak mindenképpen győznie kellene, hogy a bajnoki versenyfutásban tartani tudja a lépést a Milannal.

A Juventussal ellentétben az Inter komoly hullámvölgyben van, a múlt héten kiesett a Bajnokok Ligájából, a hétvégén pedig csak döntetlent játszott hazai pályán az Atalantával. Claudio Ranieri edző számára az sem jó előjel, hogy valószínűleg nem számíthat vasárnap Wesley Sneijderre, márpedig az Internek mindenképpen győznie kellene Torinóban ahhoz, hogy megmaradjon a reménye nemzetközi kupás hely megszerzésére. A fekete-kékek jelenleg hetedikek, hét ponttal elmaradva a harmadik Laziótól.

A Serie A 29. fordulójának programja, szombat:
AC Milan - AS Roma 18.00
Palermo - Udinese 20.45

Vasárnap:
Atalanta - Bologna 12.30
Cesena - Parma 15.00
Chievo - Siena 15.00
Genoa - Fiorentina 15.00
Lazio - Cagliari 15.00
Napoli - Catania 15.00
Novara - Lecce 15.00
Juventus - Inter 20.45