Vágólapra másolva!
A Robinho, Lionel Messi csatárkettős a valóságban talán sohasem fog összeállni, a hét világválogatottjában azonban nincsenek lehetetlenek: a néhány nap alatt három gólt szerző brazil, és a mesternégyesével együtt öt találatig jutó argentin csillag kihagyhatatlan az álomcsapatból.

Kapus:

Colin Doyle (ír, Birmingham City): továbbtart a Chelsea vesszőfutása, ezúttal az FA-kupában hazai pályán csak döntetlent játszott a Birmingham Cityvel. Pedig a fővárosiaknak megvolt az esélyük a győzelemre, azonban a vendégek kapusa, Doyle az első félidőben kivédte Juan Mata tizenegyesét.

Hátvédek:

Mathieu Debuchy (francia, Lille): furcsa dolgokat produkál a futball, hiszen a Lille egy héttel korábban négy szerzett góllal sem tudott pontot szerezni, most viszont egyetlen találat is elég volt a győzelemhez. A Ligue 1 címvédője idegenben nyert a Lorient ellen, köszönhetően a jobbhátvéd Debuchy góljának.

Sean St. Ledger (ír, Leicester City): egy másodosztályú csapat biztosan ott lesz a legjobb nyolc között az angol FA-kupában, hiszen a Leicester a nyolcaddöntőben idegenben nyert a Norwich City ellen. A Rókák első találatát az ír középhátvéd, St. Ledger szerezte, aki rendkívül magabiztosan futballozott a védelemben.

Mikel San José (spanyol, Athletic Bilbao): a baszkok továbbra is versenyben vannak a BL-indulást érő negyedik helyért a Primera Divisiónban, és a hét végén igazi rangadót nyertek a Málaga ellen. Ezúttal a védők hozták a három pontot, hiszen a csapat nem kapott gólt, miközben a középhátvéd San José is betalált.

Christian Pander (német, Hannover): a hannoveri klub alighanem fennállása legjobb idényét éli, hiszen versenyben van az Európa Ligában, a bajnokságban pedig a hetedik helyen áll. A hét végén a Stuttgart ellen nyert 4-2-re, mégpedig úgy, hogy a balhátvéd Pander két gólpasszt követően maga is eredményes volt.

Középpályások:

Ashley Young (angol, Manchester United): Sir Alex Ferguson csapatának a hét végén nem kellett pályára lépnie, de szurkolói így sem maradtak meccs nélkül a héten, hiszen kedvenceik az Európa Ligában az Ajax Amsterdam ellen idegenben nyertek 2-0-ra - az első találatot a végig lendületesen futballozó Young érte el.

Roman Sirokov (orosz, Zenit): a szentpéterváriak a farkasordító hidegben is remek meccset játszottak a Benfica ellen a BL-ben, és a 3-2-es győzelem főhőse az alaphelyzetben védekező középpályás Sirokov volt, aki kétszer is betalált. Ráadásul a második gólt szépségdíjas mozdulattal, sarokkal szerezte.

Andrea Pirlo (olasz, Juventus): a szezon elején nyújtott remek játék után kissé visszaesett a teljesítménye, de a múlt héten ismét régi önmagát idézte. A Catania ellen szerzett egy pazar szabadrúgásgólt, majd pontrúgásait követően a csapat további két találatot ért el.

Royston Drenthe (holland, Everton): a 2007-es U21-es Európa-bajnokság legjobbjának megválasztott játékos az Evertonban kezd ismét magára találni, és nagy szerepe volt abban, hogy a liverpooliak az FA-kupában bejutottak a legjobb nyolc közé. A Blackpool elleni nyolcaddöntőn már a 49. másodpercben betalált, majd nem sokkal később a szögletéből megszületett a második találat is.

Csatárok:
Robinho (brazil, AC Milan): az olasz bajnokcsapat hívei egészen mostanáig a helyzetkihasználása miatt voltak elégedetlenek a brazil támadóval, aki azonban a héten megmutatta, hogy képes eredményesen futballozni. Az Arsenal ellen kétszer talált be a Bajnokok Ligájában, majd a hétvégi, Cesena elleni bajnokin is gólt ért el.

Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): a Barca ismét bebizonyította, hogy korai lenne krízisről beszélni, és ebben Messinek is nagy szerepe volt. Az argentin klasszis gólt szerzett a Bayer Leverkusen elleni idegenbeli BL-meccsen, majd mesternégyest vágott a harmadik helyen álló Valenciának.

www.global-soccer.eu