Vágólapra másolva!
A Goal.com elemzése szerint a bírói tévedések miatt került jelentős hátrányba a Barcelona a spanyol focibajnokságban, és ha jogos döntések születnek, a Real Madrid tízpontos előnye helyett Messiék állnának a tabella élén.

A vitatott meccsekből tíz tartozik a Realhoz, de ezek közül csak a Mallorca elleni idegenbeli találkozónak (2-1) változtatta volna meg a kimenetelét a korrekt bírói döntés. Itt a Mallorca 1-0-s vezetésénél a hazaiak gólját tévesen érvénytelenítette a bíró les címén, miután a gólszerző a félpályán túlról indult. A Real ezután egyenlített, majd a Goal.com szerint a döntő találatnál két szabálytalanságot is elkövetett.


A Barcelonánál hét vitatott meccset találtak, közülük négy esetben is több pontot szerzett volna a bajnok, ha a bíró máshogy dönt, ezzel összesen nyolc pontot bukott.

A Valencia elleni idegenbeli meccsen (2-2) Messi ellen két büntetőt nem fújtak be az elemzés szerint, ráadásul az elsőnél Ramit ki kellett volna állítani.

A Getafe otthonában a katalánok 1-0-ra kikaptak, ám közben volt egy les miatt meg nem adott góljuk, pedig a labda az ellenféltől jött.

Az Espanyol ellen szintén idegenben veszített pontokat a Barca (1-1), úgy hogy az utolsó percben Pedro közeli lövését Raul Rodriguez kézzel védte a kapu előtt.


A 22. fordulóban az Osasuna otthonában kapott ki 3-2-re Guardiola együttese. Az 1-0-s hazai vezetésnél Alexis Sanchez gólját egy téves les miatt nem adták meg, a Lekic második gólja előtti támadást viszont les miatt meg kellett volna állítani.


Lekic második gólja előtti les 0:59-nél:


A Barcelona összesen nyolc ponttal gyűjtött volna többet, ha a fenti esetekben a javára döntenek. Messiéknek ezzel 59 pontjuk lenne, míg a Mallorca elleni három pont híján a Real csak 58 pontos lenne.