Vágólapra másolva!
Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Katolikus Papok Teremlabdarúgó Európa-bajnokságát, amelynek február hatodikától ezúttal Gyula ad otthont.

Február 6-án, hétfőn tizenegy ország papi futballválogatottja érkezik Magyarországra: Gyulán Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Fehéroroszország, Szlovénia, Lengyelország, Portugália, Ausztria, Szlovákia, Ukrajna, Románia és Magyarország méri össze erejét.

A magyar válogatott edzője pedig a Vasas egykori játékosa es edzője, Tóth Bálint lesz, míg korábban olyan kiváló labdarúgók és szakemberek készítették fel a csapatot, mint Máté János, Mucha József és Haáz Sándor.

A magyar válogatottban szerepel két püspök, dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök es Palánki Ferenc, egri segédpüspök, továbbá érkeznek játékosok több egyházmegyéből. Az Eb történetében először fordul elő, hogy három püspök lép pályára, a szlovák válogatottat ugyanis a kassai Milan Chautur püspök erősíti.

A bajnokság hétfő este hat órakor szentmisével kezdődik, az Eb keddtől két csoportban kezdődik meg.

A magyar válogatott Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Fehéroroszország es Szlovénia válogatottjaival meri össze erejét. A mérkőzéseket a futsal szabályai szerint, futsallabdával játsszák majd, s a pályán öt plusz egy fő lehet egyszerre.

A csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, ezekre a találkozókra csütörtökön kerül sor.

A magyar válogatott programja (február 7., kedd):
14.30:
Magyarország - Fehéroroszország
16.00: Magyarország - Szlovénia
17.30: Horvátország - Magyarország
18.30: Magyarország - Bosznia-Hercegovina

A mérkőzésekre a Városi Sportcsarnokban kerül sor, a másik csoport összecsapásait a Gömdöcs Benedek Középiskolában rendezik. A belépés mindkét helyszínen ingyenes.