Vágólapra másolva!
Az Afrika-kupán kialakult a legjobb négy mezőnye, miközben az európai topligákban tovább élesedett a bajnoki címért folyó harc. Az hét legjobb teljesítményei alapján összeállított álomcsapatunkban az afrikiak ezúttal kiszorították a dél-amerikaiakat. 

Kapus
Gianluca Pegolo (olasz, Siena): A Serie A hét végi fordulójában az élcsapatok közül egyik sem tudott nyerni, a Juventus erejéből is csak egy gól nélküli döntetlenre futotta a Siena ellen. Pedig a torinóiaknak megvoltak a lehetőségeik, azonban Pegolo mindent védett.

Hátvédek
Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid): Továbbra is hét pont az előnye a Primera Divisiónban a Realnak az FC Barcelona előtt, de a Getafe ellen alaposan megszenvedett az éllovas. A három pontot végül Sergio Ramos fejesgólja hozta meg a madridiak számára, aki ezúttal középhátvédet játszott, de mi a jobb oldalon vesszük számításba.

John Mensah (Ghána): A ghánaiak csapatkapitányát rögtön az első meccsen kiállították az Afrika-kupán, és eltiltás miatt két mérkőzésről hiányzott, de a Tunézia elleni negyeddöntőn visszakerült a kezdők közé. A védő mindezt remek játékkal és egy fejesgóllal hálálta meg.

Stophira Sunzu (Zambia): Az Afrika-kupa legsimább negyeddöntőjét a zambiaiak játszották, akik rendkívül magabiztosan győzték le Szudánt. Negyedóra elteltével a középhátvéd, Sunzu megszerezte a vezetést a csapatnak, majd hátul tökéletesen látta el feladatát.

Leighton Baines (angol, Everton): A liverpooli csapat szorosabbá tette a bajnoki címért folytatott versenyfutást a Premier League-ben azzal, hogy legyőzte a Manchester Cityt. Baines már ezen a mérkőzésen is kiválóan játszott, a hét végén a Wigan Athletic ellen pedig gólpasszt is adott.

Középpályások
Bosko Jankovic (szerb, Genoa): A genovai együttes ugyan csak a középmezőnyben szerepel a Serie A-ban, de egy-egy mérkőzésen bárkinek a dolgát képes megnehezíteni. Ezt most a Laziónál is megtanulták, hiszen a rómaiak 3-2-re kaptak ki a Genoától, köszönhetően Jankovic két góljának.

Seydou Keita (Mali): Barcelonában aligha örülnek annak, hogy Mali bejutott a legjobb négy közé az Afrika-kupán, hiszen a középpályás így még mindig nem térhet vissza. Persze erről maga Keita is tehet, hiszen a Botswana elleni csoportmeccsen győztes gólt szerzett, majd a Gabon elleni negyeddöntőn rendkívül magabiztosan értékesítette az utolsó, mindent eldöntő tizenegyest.

Sebastian Kehl (német, Borussia Dortmund): A dortmundiak immár egyedül vezetik a Bundesligát, köszönhetően annak, hogy az élmezőny csapatai közül egyedül ők tudtak nyerni. A Nürnberg elleni idegenbeli diadal egyik fő letéteményese Kehl volt, aki rengeteg labdát szerzett a középpályán, és ő szerezte együttese első gólját.

Alex Oxlade-Chamberlain (angol, Arsenal): Az elmúlt hetekben az Arsenal-szurkolóknak nem sok okuk volt az örömre, de a hét végén a Blackburnt alaposan megszórta a csapatuk. A Rovers a fiatal szélsővel sem nagyon tudott mit kezdeni, a nyáron a Southamptonból vett játékos megszerezte első gólját a Premier League-ben, majd rögtön utána a másodikat is.

Csatárok
Diego Milito (argentin, Internazionale): Ritkán fordul elő, hogy egy játékos mesternégyest ér el egy mérkőzésen, mégsem örülhet győzelemnek. Milito éppen így járt a hétközi, Palermo elleni találkozón, ahol négy gólja ellenére az Inter csak egy pontot szerzett. Igaz, a csatár még kétszer a hálóba juttatta a labdát, de ezeket a találatokat les miatt nem adták meg.

Fabrizio Miccoli (olasz, Palermo): Az Inter-Palermo találkozó másik hőse már boldogabb lehetett. Miccoli mesterhármast szerzett Milánóban, és az idegenben kiharcolt egy pont sikert jelentett klubjának, ráadásul a hét végén az Atalanta ellen is betalált, és itt a palermóiak nyerni tudtak.

www.global-soccer.eu