Vágólapra másolva!
Két nappal az eset után, csak csütörtökön hozta nyilvánosságra a török sajtó, hogy a Samsunspor labdarúgócsapatának busza vonattal ütközött. A magyar válogatott védő, Lázár Pál együttese a Karabükspor elleni bajnokiról tartott hazafelé, amikor egy vasúti kereszteződésben egy vonat elsodorta a jármű hátulját. A csodával határos módon csak két személy szenvedett kisebb sérülést, a magyar játékost nem nevezték a mérkőzésre, nem volt ott a buszon sem.

Az utolsó előtti helyen álló Samsunspor a török élvonal 25. fordulójának hétfői mérkőzésén az egy hellyel előttük, még szintén kieső helyen álló Karabükspor vendégeként lépett pályára. A 2-1-es hazai siker után a vendégek busza hazafelé tartott, amikor hajnalban egy vasúti átjárón szabályosan áthaladva egy vonat elsodorta.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a vonat lassan érkezve csak a busz hátulját érte el. A Todayszaman.com információja szerint ketten sérültek meg könnyebben: a 23 éves védő, illetve a 24 éves középpályás, Serdar Özkac. Lázár Pált, a Samsunspor magyar válogatott légiósát nem nevezték a mérkőzésre, nem volt ott a buszon sem.


A lapnak a Recep Terzi buszsofőr azt nyilatkozta, az utolsó pillanatban vette észre a vonatot, így még a gázra tudott lépni. "Miközben lassan mentem a vasúti átjáróban, észrevettem a vonatot, és az utolsó pillanatban még rá tudtam lépni a gázra, így csupán a busz bal hátsó felét érte el. ha nem látom meg a szerelvényt, pont eltalál bennünket, és mind meghalunk. A játékosok nem estek pánikba, de sokan utána azt mondták, szerencsések, hogy túlélték az ütközést" - mondta Terzi.

A Samsunspor történetében történt már tragikus szerencsétlenség: 23 évvel korábban, 1989. január 20-án a csapat busza balesetet szenvedett, öt játékos és az edző meghalt, hetes súlyos sérüléseket szenvedtek.