Vágólapra másolva!
Az év utolsó hetében, illetve az új év első napján nem sok helyen futballoztak. Nagy-Britannián kívül még Izraelben, Japánban és Chilében pattogott a labda, és ennek megfelelően a többségében britekből álló álomcsapatunk (amelyben három walesi, egy angol és egy skót játékos is található) ezekből az országokból egészült ki.

Kapus:

Wayne Hennessey (walesi, Wolverhampton): az ünnepek alatt a Wanderers kétszer is idegenben lépett pályára, így a megszerzett két pont kifejezetten jó teljesítménynek számít. Főleg az Arsenal elleni pontszerzés volt bravúr, amihez Hennessey több bravúrral járult hozzá.

Hátvédek:

Matías Rodríguez (argentin, Universidad de Chile): a chilei bajnokság döntőjének visszavágóját a két ünnep között rendezték, és az Universidad feltette a koronát egész éves teljesítményre. A Cobreloa elleni 3-0-s diadal során a csapat argentin jobbhátvédje, Rodríguez is eredményes volt.

Adam Henley (walesi, Blackburn): a Premier League sereghajtójának drukkerek valószínűleg nem számítottak sok pontra az elmúlt héten, hiszen a csapat előbb a Liverpool, majd a Manchester United otthonában lépett pályára. A Rovers azonban négy pontot szerzett, az Old Traffordon nyerni tudott, köszönhetően Henley találatának.

Curtis Davies (angol, Birmingham City): az élvonalból nyáron kiesett klub a másodosztályban eddig nem remekel, de az év utolsó hetében két meccsen négy pontot szerzett. Főleg a Blackpool 3-0-s legyőzése volt nagy fegyvertény, a mérkőzés első gólját a csapat középhátvédje fejelte.

Konno Jaszujuki (japán, FC Tokyo): Japánban hagyományosan az év első napján rendezik a kupadöntőt, ahol idén két másodosztályú csapat találkozott. Az FC Tokyo 4-2-re verte a Kyoto Purple Sangát, és az egyik találatot a válogatott védő szerezte.

Középpályások:

Barry Robson (skót, Middlesbrough): a szebb napokat is látott együttes jelenleg a második helyen áll a The Championshipben, és a múlt heti két bajnokiján négy pontot gyűjtött. A Hull ellen egészen a 87. percig kellett várni a győztes találatra, akkor azonban Robson hatalmas bombagólt szerzett.

Joe Ledley (walesi, Celtic): a skót bajnokságban a két ünnep között glasgow-i derbit rendeztek, amelyet a Celtic nyert, és győzelmével meg is előzte az ősi rivális Rangerst a tabellán. A meccs egyetlen találatát a zöldek walesi középpályása, Ledley érte el.

Stephen Ireland (ír, Aston Villa): a birminghamiek mestere, Alex McLeish karácsonyt követően kritizálta középpályását, aki egy internetes közösségi oldalon olyan fotót tett fel magáról, amelyen egy vízipipát szív. A focista a pályán válaszolt: a Chelsea ellen a mezőny legjobbja volt, és gólt is szerzett.

Joel McAnuff (jamaicai, Reading): a pár éve még a Premier League-ben szereplő klub jó úton halad afelé, hogy visszakerüljön a legjobbak közé, hiszen osztályozós helyen áll a The Championshipben, a múlt héten pedig mindkét bajnokiját megnyerte. A jamaicai balszélső a Brighton ellen kétszer is betalált, az Ipswich ellen pedig gólpasszt adott.

Csatárok:

Dimitar Berbatov (bolgár, Manchester United): az előző szezonban gólkirályi címet szerzett támadóval kapcsolatban felmerült, hogy az idény végén távozhat, de a klub szeretné őt megtartani. Az ünnepek alatt végre játéklehetőséget is kapott, és két bajnokin összesen öt gólt ért el.

Dovev Gabay (izraeli, Hapoel Beer Sheva): az izraeli bajnokságban sem volt szünet karácsonykor, sőt, a múlt héten két fordulóra is sor került. A Beer Sheva 24 éves támadója, Gabay az Ironi Ramat Hasharon ellen mesterhármast szerzett, és betalált a Hapoel Acco ellen is.

www.global-soccer.eu