Vágólapra másolva!
Az AC Milan a nyáron nagy reményekkel szerződtette a Genoa fiatal csatárát, Stephan el-Shaarawyt, és az egyiptomi származású, ám olasz korosztályos válogatott nem is volt olcsó. A Fáraó becenévre hallgató labdarúgó azonban az ősszel csak kevés játéklehetőséget kapott, így januárban kölcsönadhatják. A Köln szívesen megszerezné.

A mindössze 19 éves El-Shaarawy egyiptomi apa és olasz édesanya gyermeke, 13 éves kora óta a Genoában nevelkedett. Amikor 2008 decemberében bemutatkozott a Serie A-ban, akkor az olasz élvonal történetének negyedik legfiatalabb játékosa lett, az előző szezonban pedig a másodosztályú Padovának kölcsönadva kilenc gólt szerzett.

A Milan ezen felbátorodva nem spórolt, hogy megszerezze, hiszen a Transfermarkt.de adatai alapján tízmillió eurót fizetett. A játékos azonban az ősszel mindössze hét bajnokin kapott lehetőséget, és azt követően sem nagyon vetették be, hogy Antonio Cassano hosszú időre kidőlt a sorból.

A jelek szerint tehát Massimiliano Allegri egyelőre nem tartja elég rutinosnak a csatárt, akit a tapasztalatszerzés érdekében januárban kölcsönadhatnak, mégpedig a Kölnnek. Olasz lapértesülések szerint a német egyesület szívesen leigazolná El-Shaarawyt annak érdekében, hogy tehermentesítse Lukas Podolskit. A német válogatott támadó a kölniek 27 őszi találatából egymaga 14-et ért el.

További átigazolási hírek

Az Olympique Marseille tavaly kölcsönadott brazil csatára, Brandao visszatér a Gremióból a francia egyesületbe. A Werder Bremen osztrák védőjét, Sebastian Prödlt a Lazio szemelte ki. A Goal.com értesülései szerint a Bayern München a nyáron szeretné leigazolni a Schalke 04 védőjét, Benedikt Höwedest. Az Arsenalt ezúttal a Chelsea elefántcsontparti támadójával, Salomon Kalouval hozták kapcsolatba: a Daily Mail szerint hárommillió fontot fizetnének a szélsőért, akinek az idény végén lejár a szerződése.

www.global-soccer.eu