Vágólapra másolva!
Josep Guardiola a napokban kijelentette, hogy az FC Barcelona az átigazolási időszakban senkit sem igazol, a jövőben is igyekszik a saját nevelésű fiatalokra építeni. A La Gazzetta dello Sport ugyanakkor úgy tudja, hogy a klub a jövő nyáron a Porto brazil csatárát, Hulkot szeretné megszerezni.

Amikor David Villa a klubvilágbajnokságon súlyos sérülést szenvedett, és kiderült, hogy ebben a szezonban már aligha léphet pályára, akkor sokan úgy vélték, hogy a Barcelona januárban biztosan igazol egy támadót. Guardiola azonban úgy véli, hogy Villa pótlása a jelenlegi keretből megoldható, ráadásul szükség esetén bármikor felhívhat valakit az utánpótlásból - ahogyan azt korábban is gyakran megtette.

Hosszabb távra azonban a jelek szerint mások a tervei. Az olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport információi szerint Guardiola azt szeretné, ha a klub a következő szezonra leigazolná a Porto brazil csatárát, Hulkot. A 25 éves támadó 23 gólig jutott az előző bajnoki szezonban, a jelenlegiben hétnél tart, a BL-ben pedig négynél.

Teljesítményével már hazája válogatottjába is beverekedte magát, és volt edzője, a jelenleg a Chelsea-nél dolgozó André Villas-Boas is csábítja. Az biztos, hogy nem lesz olcsó megszerezni, hiszen a szerződése 2016-ig érvényes,a benne szereplő kivásárlási záradék pedig 100 millió euró.

További átigazolási hírek

A Sevilla uruguayi védőjét, Martín Cácerest a Juventus mellett az Internazionle is szeretné megszerezni. A Tottenham az Olympique Marseille csatárát, Loic Rémyvel erősítene. Francia lapértesülések szerint a Paris Saint-Germain az Internazionale brazil jobbhátvédjét, Maicont is csábítja.

www.global-soccer.eu