Vágólapra másolva!
Az Arsenal elleni rangadót ugyan megnyerte a Manchester United, de a találkozón újabb hátvédje sérült meg. Phil Jonesnak a bokája fordult ki, így Alex Fergusonnak lassan elfogynak a védői. Könnyen lehet, hogy  másodosztályú Crystal Palace U21-es válogatottja, Nathaniel Clyne lesz a megoldás.

Nemanja Vidic ebben a szezonban már szinte biztosan nem léphet pályára, Rio Ferdinand visszatéréséről még nincs információ, az Arsenal ellen pedig Phil Jonest is le kellett cserélni, így Fergusonnak nem lesz könnyű összeállítani a védelmet a következő meccseken.

Mindez felgyorsíthatja egy régóta figyelt játétos leigazolását: a Crystal Palace 20 éves védője, Nathaniel Clyne az ősszel a ligakupában éppen a MU ellen győzhette meg igazán Fergusont, hiszen a Unitedet a londoniak verték ki a sorozatból még novemberben.

A fiatal tehetség (aki már bemutatkozott az angol U21-es válogatottban is) szerződése az idény végén lejár, így klubja csak akkor kérhet érte pénzt, ha most eladja. Ugyanakkor ha a focista a nyáron ingyen távozik, nevelési költségként akkor is járna valamennyi összeg a londoniaknak, hiszen Clyne sohasem játszott más csapatban. Ebben az esetben körülbelül hárommillió font jutna a nevelőegyesületnek, vagyis a Crystal Palace csak akkor adná el már januárban, ha ennél többet kap.

A Manchester Evening News értesülései szerint mindenesetre a két egyesület már megkezdte a tárgyalásokat.

További átigazolási hírek

A Parma kölcsönvette az AS Roma csatárát, Stefano Okaka Chukát. A Manchester United fiatal francia középpályása, Paul Pogba a Juventusban köthet ki. A Chelsea technikai igazgatója, Michael Emenalo a múlt héten élőben nézte meg a Lille bajnokiját a belga támadó, Eden Hazard miatt.

www.global-soccer.eu