Vágólapra másolva!
Brit sajtóértesülések szerint egymillió fontos (kb. 360 millió forint) pénzbüntetéssel sújtotta a Manchester City labdarúgócsapata Carlos Tévezt, aki engedély nélkül utazott hazájába.

Az angol médiában szerdán megjelent beszámolók szerint a klub "súlyos szabálysértéssel" indokolta a 27 esztendős argentin támadóra kirótt szankciót. Az elmúlt hetekben kapott pénzbüntetésekkel és befagyasztott járandóságával együtt az argentin játékosnak több mint 9,3 millió fontról (kb. 3,3 milliárd forint) kell lemondania. Tévez korábban már fellebbezett a büntetések ellen, de panaszát elutasították, ugyanakkor január 30-ig újabb fellebbezést nyújthat be.

A csatárra októberben a City 600 ezer fontos bírságot szabott ki, mert állítólag nem akart beállni csereként a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Később az angol hivatásos futballisták szervezetének nyomására az egyesület megfelezte a büntetést. Roberto Mancini vezetőedző ugyanakkor a közelmúltban azt mondta: azzal, hogy Tévez engedély nélkül hazatért Argentínába, minden hidat felégetett maga mögött.

A futballistát az elmúlt hetekben a Paris Saint-Germain, valamint az AC Milan és az Internazionale környékezte meg, azóta a PSG és az Inter visszalépett az üzlettől, már csak a Milan jöhet szóba Téveznél.