Vágólapra másolva!
Az AC Milan legyőzésével az Inter is beszállt a bajnoki címért folyó küzdelembe a Serie A-ban, ráadásul a klub az erősítésekről sem tett le a januári átigazolási időszakban. A milánóiak sportigazgatója, Marco Branca a napokban Brazíliába repült, ahol két játékos megszerzéséről is tárgyalt.

Az Intert ugyan a Manchester City csatárával, Carlos Tévezzel is kapcsolatba hozták, de egyre inkább úgy tűnik, hogy az argentin támadó nem Milánóban, hanem Párizsban köt ki. Az Internazionale híveinek azonban nem kell aggódniuk, mert a keret így is bővülhet a télen dél-amerikai játékosokkal, igaz, nem argentin, hanem brazil focisták érkezhetnek.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az egyesület megszerzi a brazil Internacional védőjét, Juant, akit Juan Jesúsként is említenek - alighanem azért, hogy megkülönböztessék az AS Roma szintén Juan nevű válogatottjától. A milánóiak által kiszemelt Juan mindössze 20 esztendős, közép- és balhátvédként is bevethető, tavaly pedig U20-as világbajnokságot nyert.

A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a két klub már meg is egyezett a 3,7 millió eurós vételárról, így már csak pár apró részletet kell tisztázni.

Branca azonban nem csak a Porto Alegre-i Internacionallal, hanem a Sao Paulo FC-vel is tárgyal, ahonnan a hatalmas tehetségnek tartott középpályását, Lucast nézték ki. Ő már tízszeres válogatott, ennek megfelelően sokkal drágább - klubja állítólag 25 millió eurót kér érte.

További átigazolási hírek:
A Bundesligában a kiesés ellen küzdő Freiburg megszerezte a Slovan Bratislava szlovák válogatott játékosát, Karim Guedét.

A Genoa fiatal szerb csatára, Danijel Aleksic a francia Saint-Étienne-be tart. A Fulham ausztrál kapusa, Mark Schwarzer egy évvel meghosszabbította szerződését.

A Werder Bremen csatára, Sandro Wagner hamarosan aláírhat a Kaiserslauternhez. A Lille nyolcmillió euróért megszerezte a Stade Brest csatárát, Nolan Roux-t.

A portugál bajnokság góllövőlistáját vezető csatárt, Baba Diawarát a Sevilla szeretné megvenni a Marítimótól. A Tottenham Hotspur mexikói csatára, Giovani iránt a Villarreal érdeklődik.

www.global-soccer.eu