Vágólapra másolva!
A Milan szurkolóinak érdeklődését jelenleg leginkább a vasárnapi, Inter elleni derbi köti le, illetve a Carlos Tévez leigazolása, és Pato eladása közötti hercehurca. Mindeközben a klub hamarosan megszerezheti a Lecce algériai játékosát, Dzsamel Meszbahot.

Végleg elbánna a Milan az Interrel vasárnap este

A Serie A címvédőjénél a nyár egyik nagy kérdése volt, hogy miként oldja meg szélsőhátvéd-hiányát. A Milan látszólag remek megoldást választott azzal, hogy megszerezte az Olympique Marseille nigériai balhátvédjét, Taye Taiwót, akit ráadásul ingyen sikerült leigazolni. A nagy reményekkel igazolt védő azonban nem vált be: eddig mindössze négy bajnokin lépett pályára, és a jelek szerint Massimilano Allegri nem nagyon számít rá.

Így viszont a csapatnak szüksége lenne egy ballábas futballistára, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a befutó Meszbah lehet. A 27 éves algériai a védelemben és a középpályán is bevethető, ráadásul jól ismeri az olasz bajnokságot, hiszen 2010 nyara óta alig hagyott ki meccset a Lecce színeiben. Szerződése az idény végén lejár, így a Milan kedvező tárgyalási pozícióban van, és a délolasz klub nem is kér olyan sokat, Meszbah már egymillió euróért mehet. A Lecce sportigazgatója, Carlo Osti pénteken Milánóban tárgyalt, és a megbeszélések a jövő héten folytatódnak, de valószínűleg nem tartanak túl sokáig.

További átigazolási hírek

A Manchester City szerb balhátvédjét, Alekszandar Kolarovot a Juventus csábítaná vissza Olaszországba.

Az AS Roma kölcsönvenné a brazil Fluminense szélsőjét, Marquinhót.

A Lille szeretné végleg megszerezni a Liverpooltól kölcsönkapott középpályást, Joe Cole-t, akiért cserébe a szenegáli csatárt, Moussa Sow-t adná.

www.global-soccer.eu