Vágólapra másolva!
Nem is ünnepelte pályafutása első gólját Tim Howard, az Everton kapusa, aki szerdán este éppen Bogdán Ádámnak talált be kirúgásból. Az amerikai kapus az erős szelet okolja a történtekért, és inkább játszana esőben, hóban, mint így.

A saját 16-osán belülről lőtt gólt az Everton-Bolton meccsen a hazaiak kapusa, Tim Howard. A hatalmas szél megtolta a labdát, ami így átszállt a vendégek magyar kapusa felett.

"Beszéltem vele rögtön a lefújás után, biztosítottam az együttérzésemről" - nyilatkozta Howard a SkySportsnak. "Nem valami klassz ez most neki. Réges-régen magam is voltam ilyen helyzetben, ezért is nem ünnepeltem. Persze, örültem, hogy vezetünk, és reméltem, hogy begyűjtjük mindhárom pontot, de Bogdánnak ez egy szörnyű pillanat lehetett."

A pályafutása első gólját jegyző amerikai kapus a körülményeket okolja a hibáért: "Mindkét védősort és mindkét kapust zavarta az erősen kavargó szél. Láthatták, hogy sokszor rossz ütemben rúgták el a labdát a játékosok, a védők sokszor nem tudtak tisztázni. Erős szélben a legnehezebb játszani, a hó, az eső vagy a tűző nap nem számít, ez viszont nagyon kiszámíthatatlanná tesz mindent."

A három pont Bogdán peches gólja ellenére a Boltoné lett, amely ráadásul ezzel két helyet előrelépett, és már csak egy pont hiányzik, hogy elhagyja a kiesőzónát.