Vágólapra másolva!
Szerdán idén először találkozik egymással a spanyol bajnok Real Madrid és a BL-ben címvédő FC Barcelona. A Király-kupa negyeddöntője előtt az örökmérleg 86 Real- és 85 Barcelona-győzelmet mutat.

A madridiak vezetik a bajnokságot a katalánok előtt, ráadásul legutóbbi 23 tétmérkőzésükből egyetlen kivételével mindegyiket megnyerték. Igaz, az az egy éppen a rivális elleni bajnoki volt, amelyet december 10-én a Santiago Bernabeu Stadionban 3-1-re nyert Josep Guardiola együttese.

Amióta José Mourinho átvette a Real irányítását, nyolc alkalommal próbálkozhatott a Barcelona ellen, de csak egyszer, tavaly a Király-kupa döntőjében tudta győzelemre vezetni csapatát.

Azt a mérkőzést a madridiak Cristiano Ronaldo hosszabbításban szerzett fejesgóljával nyerték meg. A portugál klasszisnak ugyanakkor szinte csak a Barca ellen nem igazán megy a gólszerzés, eddig 13 mérkőzésen csupán kétszer talált a kapuba.

A szerdai lesz a két csapat történetének 217. tétmérkőzése. A Barca 85 alkalommal diadalmaskodott, emellett 86 Real-győzelem és 45 döntetlen született.

Josep Guardiola 2008-as kinevezése óta a katalánok még nem szenvedtek vereséget a Santiago Bernabeu Stadionban.