Vágólapra másolva!
A magyar válogatott szövetségi kapitánya az előző évhez hasonlóan idén is a barcelonai játékmester, Xavi nevét írta be az első helyre az Aranylabda-szavazáson.

Miután 2010-ben összevonták a France Fooball című újság által alapított Aranylabda-díjat a FIFA Év Játékosa-díjával, a végeredmény a tavalyi évhez hasonlóan idén is a az újságírók, a szövetségi kapitányok és a válogatottak csapatkapitányainak szavazatai alapján alakult ki.

Múlt időben, hiszen amikor a FIFA főtitkára, Jerome Valcke december 5-én bejelentette, hogy a 2011-es FIFA Aranylabdát már csak Messi, Xavi vagy Cristiano Ronaldo nyerheti, az nem azt jelentette, hogy leszűkítették a jelöltek számát. A nemzetközi szövetség addigra már összeszámolta a szavazatokat, és tisztában van a végső sorrenddel, amit hétfőn este hoznak nyilvánosságra.

Noha a legtöbben Lionel Messi címvédésére számítanak, Egervári Sándor az [origo]-nak elárulta, hogy akárcsak az előző évben, most is Xavira voksolt. "Nem csak 2011-ben, hanem a korábbi évek alapján is mondom, ő az igazi mozgatórugója a Barcelona játékának. Zseniális focista, rendkívül kiegyensúlyozott teljesítménnyel" - indokolt a magyar válogatott szövetségi kapitánya.