Vágólapra másolva!
A Liverpool szezonja lassan rámegy a számtalan hazai döntetlenre. Kenny Dalglish szerint a csapatának sokkal ötletesebben kellett volna játszania szombaton, mikor ikszelt a Stoke-kal.

Gyenge hazai bajnoki szereplése miatt egyelőre esélye sincs a Bajnokok Ligája-szereplést érő helyek közelébe férkőznie a Liverpoolnak. Kenny Dalglish csapata ugyan veretlen az Anfield Roadon, de csupán négyszer nyert, miközben hétszer ikszelt. Szombaton a nyolcadik helyezett Stoke Cityvel játszott 0-0-t a csapat.

Szezonbeli tizenegy hazai bajnokiján csupán 14 gólt lőtt a Liverpool, olyan csapatok ellen vesztett pontokat, mint a Sunderland, a Norwich, a Swansea vagy a Blackburn.

"A Stoke egy pontért jött, nekünk kellett volna sokkal ötletesebbnek lennünk, hogy megtörjük. A Stoke jól védekezett, az első félidőben egyszer lőtt kapura, de a mi felelősségünk, hogy ma nem voltunk elég jók" - ismerte el a skót edző a FIFA honlapján.

Dalglish a csapatba tette a vírusos betegséggel küzdő Jose Enriquét, Daniel Agger elővigyázatosságból kimaradt, egy szem csatárként kezdett a szezonban eddig nullagólos Dirk Kuyt, Andy Carroll ugyanakkor csak az utolsó fél órára állt be.

"Mindig csapatként játszunk, nem csak mint 11 játékos. Nem vagyunk olyan szerencsés helyzetben, mint Bill Shankly, aki áprilisban ugyanazt a csapatot küldhette pályára, mint augusztusban" - magyarázta a menedzser.

Tony Pulis, a Stoke edzője játékosai erőfeszítését dicsérte, joggal: a csapata korábban hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Liverpoolt, így a szezonban négy pontot szerzett ellene, és nem kapott gólt.