Vágólapra másolva!
A Premier League hétközi fordulójában a Chelsea nyerni tudott a Wolverhampton ellen, de a londoniak kispadján kevés kivétellel ismeretlen fiatal futballista ült. André Villas-Boas elsősorban a védelmet szeretné megerősíteni, hiszen Braniszlav Ivanovics sérült, Alex pedig távozóban van. A fő kiszemelt a Bolton Wanderers középhátvédje, Gary Cahill, akinek leigazolását azonban magas fizetési igényei jelentősen megnehezítik.

A boltoni védőt tavaly nyáron az Arsenal szerette volna megszerezni, de a Wanderers akkor nemet mondott az ajánlatra. Cahill szerződése azonban az idény végén lejár, így aztán klubjának nincsen sok választási lehetősége, ha pénzt akar látni, akkor most kell eladnia. Ennek megfelelően elfogadták a Chelsea hétmillió fontos ajánlatát, így a londoniaknak már csak a játékossal kellene megegyezniük, ez viszont nem megy könnyen.

Cahill ugyanis a Daily Express szerint heti 120 ezer fontos fizetést szeretne. Ez ugyanannyi, amennyit Ashley Cole kap, és csak 30 ezerrel kevesebb, mint a klubnál lévő legmagasabb bér: Fernando Torres, John Terry és Frank Lampard heti 150 ezret keres. A Chelsea "csak" heti 70 ezret kínál Cahillnek, ami szintén nem kevés, a nyáron igazolt Juan Mata is ugyanennyit kap.

Cahill ugyanakkor most joggal követelhet magas fizetést: szerda este győztes gólt lőtt az Everton otthonában.

További átigazolási hírek

A Wolfsburg leigazolta a PAOK Szaloniki portugál légiósát, Vieirinhát, aki már a negyedik téli szerzeménye az egyesületnek.

A Werder Bremen brazil középhátvédje, Naldo januárban távozni szeretne, és a Porto Alegre-i Internacional máris bejelentkezett érte.

A Nürnberg megszerezte a cseh Slavia Praha válogatott középpályását, Adam Hlouseket.

A Catania sportigazgatója elismerte, hogy a Fulham ajánlatot tett az olasz egyesület argentin támadójáért, Maxi Lópezért.

A Juventus mellőzött csatárát, Luca Tonit a Cagliari szeretné kölcsönvenni.

Az Arsenal fiatal francia játékosa, Francis Coquelin 2015-ig meghosszabbította szerződését.

www.global-soccer.eu