Vágólapra másolva!
Meglehetősen furcsa meccset játszott egymással az Espanyol és a Mirandés a spanyol Király-kupa negyeddöntőjének első felvonásán: a harmadosztályú kiscsapat még a 85. percben is 2-0-ra vezetett, de ekkor valaki szólhatott a hazai játékosoknak, hogy el kéne kezdeni futballozni, mire az Espanyol varázsütésre feltámadt, és négy perc alatt szerzett három góllal megfordította az állást.

Kíváncsiak lennénk, mi játszódhatott le az Espanyol belső védőjének, Amatnak a fejében, amikor a saját kapujától 25 méterre a Zinedine Zidane által előszeretettel alkalmazott cselt akarta bemutatni, amikor rálép a labdára, és úgy csapja be a védőt, hogy forog rajta, miközben a talpával továbbhúzza. Amat balszerencséjére csapata gólt kapott a rosszul sikerült mozdulatból, Pablo Infante pimaszul emelte át a hazai kapust.

1.25-nél látható a videón Amat nagyjelenete:


Nem ez volt ugyanakkor az egyetlen fura jelenet: a második hazai gólnál Romaricot látványosan nem akarta leütközni egyetlen Mirandés-védő sem, míg a győztes gólnál úgy került Verdúhoz a labda, hogy az egyik vendégjátékos felszabadítás helyett odapasszolta neki a 16-os előterében.

spanyol Király-kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:
Espanyol - Mirandés (III. osztályú) 3-2 (0-1)
gól:
Weiss (85.), Rui Fonte (87.), Verdú (89.), illetve Alain (27.), Pablo Infante (79.)