Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint egy heti fizetésének megfelelő összegre büntették, és egy bajnokira a csapatból is kitették Wayne Rooneyt a Manchester United edzésén mutatott hozzállása miatt. A gyakorlás előtti estén Rooney-val mulató Darren Gibson és Jonny Evans is büntetést kapott.

Tűzszünetet kér a MU-t legyőző edző, Ferguson el sem hiszi, hogy kikaptak

A Telegraph internetes kiadása úgy tudja, az angol focista "letargikus játékkal haragította magára Alex Fergusont" egy gyakorláson, aki emiatt nem szerepeltette a Blackburn elleni szombati, vereséggel zárult bajnokin, és egyheti fizetésére rúgó összeggel is megbüntette.

Rooney a Wigan elleni, múlt hétfői 5-0-s sikert hozó meccs másnapján okozott csalódást, miután előző éjszaka két csapattársa, Darren Gibson és Jonny Evans társaságában ünnepelte a győzelmet a Telegraph szerint. Fergusont a 26 éves játékos keddi edzésmunkája annyira feldühítette, hogy Rooneynak később a csapat számára szünnapnak számító időpontban is edzenie kellett büntetésként.

A Telegraph úgy fogalmaz, bár sem a klub sem a játékos kéviselői nem kommentálták az információt, Rooney mellett Gibson és Evans is egyhetes fizetésével és ráadás edzéssel bűnhődött. A másik két játékos Rooneyhoz hasonlóan nem került be a keretbe a szombati Blackburn elleni meccsen. A FIFA honlapján Ferguson azzal indokolta Rooney szombati hiányzását, hogy a csatár nem tudott megfelelően edzeni a héten, és kisebb hjúzódással bajlódik.

A Daily Mail internetes kiadásában saját információira hivatkozva arról számolt be, hogy Rooney dühösen fogadta Ferguson döntését, és úgy véli, igazságtalanul bántak vele.