Vágólapra másolva!
A múlt héten lejátszották az év első spanyol szuperrangadóját, amelyet az FC Barcelona nyert meg Real Madrid ellen. A katalánoktól ketten is bekerültek a hét csapatába, amelyben ott van az Afrika-kupa első gólszerzője és a Bayern Münchent kivégző középpályás is.

Kapus
John Ruddy (angol, Norwich): A City az első 21 mérkőzése mindegyikében kapott gólt a Premier League-ben, ám a 22. fordulóban végre megúszta találat nélkül, pedig a Chelsea volt az ellenfél. Ruddynak összesen kilenc lövést és 11 szögletet kellett hárítania, de egyszer sem hibázott.

Hátvédek
Stephan Lichtsteiner (svájci, Juventus): A torinóiak féltávnál még mindig veretlenek a Serie A-ban, és a hét végén az Atalanta elleni győzelemmel erősítették meg helyüket a tabella élén. Első góljukat a svájci jobbhátvéd szerezte, aki alapfeladata ellátása mellett rendre felért a támadásokkal is.

Iván Ramis (spanyol, Mallorca): A klub jelentős adósságot halmozott fel, így aztán fontos lenne számára, hogy megőrizze helyét a legjobbak között. A Rayo Vallecano elleni idegenbeli győzelem nagyon kellett ehhez, a három pontot a középhátvéd Ramis fejesgólja hozta meg.

Dominic Maroh (német, Nürnberg): Egyetlen győzelemmel nagyot lépett előre tabellán a nürnbergi együttes, amely a Hertha ellen megszerzett három pontnak köszönhetően már a 12. A találkozón a hazaiak középhátvédje, Maroh végig hibátlanul futballozott, a hajrában pedig be is talált.

Eric Abidal (francia, FC Barcelona): Ha valakitől a legkevésbé lehetett várni, hogy gólt szerez a Real Madrid ellen, az a francia balhátvéd volt, elvégre Abidal eddigi pályafutása során több mint 400 találkozón mindössze kétszer volt eredményes. A kupamérkőzésen mégis csatárokat megszégyenítő higgadtsággal helyezett a hálóba Messi pazar átadásából.

Középpályások
Antonio Valencia (ecuadori, Manchester United): Az Arsenal elleni rangadón papíron a MU balszélsőjének, Naninak volt könnyebb dolga, hiszen ellenfele a számára idegen poszton mozgó Johan Djourou volt, azonban mégis a jobb oldalon futballozó Valencia lett a mezőny legjobbja. Az ecuadori gólt fejelt és egy gólpasszt is adott.

Patrick Hermann (német, Mönchengladbach): A Bayern elleni rangadó előtt mindenki Marco Reus teljesítményére volt kíváncsi a 'Gladbachnál, és a középpályás nem is futballozott rosszul, ám Hermann őt is elhomályosította. A mindössze 20 éves játékos kétszer is bevette a bajorok kapuját.

Javier Balboa (Egyenlítői Guinea): Az Afrika-kupa nyitómérkőzésén a házigazda Líbia ellen játszott, és sokáig úgy tűnt, hogy a meccs gól nélküli döntetlennel ér véget. A hajrában azonban a Real Madridban nevelkedett Balboa feltette a koronát a teljesítményére egy remekbe szabott találattal, ami három pontot ér csapatának.

Maxime Bourgeois (francia, Chateauroux): A korosztályos válogatott balszélső furcsa érzésekkel léphetett pályára a hét végén a francia kupában, hiszen papíron az Auxerre játékosa, amely azonban kölcsönadta a Chateauroux-nak - amelynek színeiben éppen az anyaegyesülete ellen kellett játszania. Bourgeois azonban nem zavartatta magát, kétszer is betalált, így a másodosztályú együttes kiverte élvonalbeli ellenfelét.

Csatárok
Clint Dempsey (amerikai, Fulham): A londoni klub stabilan tartja magát a Premier League középmezőnyében, ráadásul a hétvégén gólzáporos győzelmet aratott a Newcastle United ellen. Az 5-2-es diadalból Dempsey mesterhármassal vette ki a részét, ezzel ő lett az első amerikai, aki triplázni tudott az angol élvonalban.

Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A világ legjobb labdarúgója a Real Madrid elleni, hétközi kupamérkőzésen nem villogott különösebben, de azért egy gólpasszt ott is kiosztott. A hétvégén a Málaga ellen azonban ellenállhatatlan volt, mesterhármast ért el, ebben a szezonban immár ötödik alkalommal.

www.global-soccer.eu