Vágólapra másolva!
A FourFourTwo magazin szerint nehéz megítélni, ki milyen mértékben felelős, amiért félbe kellett szakítani a Nemzeti Sport elleni barátságos meccset. A havilapnál futballozó Videoton-vezetőedző, Paulo Sousa lefejelte a napilap munkatársát, Borbola Bencét, aki ezért feljelentést tett. Az FFT ugyanakkor állítja: az NS sok mindent elhallgat az esetről.

A Nemzeti Sport szerint Paulo Sousa lefejelte a lap egyik munkatársát

Ötven perc után félbeszakadt a FourFourTwo magazin és a Nemzeti Sport szerdai barátságos meccse, mert a hazaiakkal futballozó Videoton-vezetőedző, Paulo Sousa lefejelte az NS munkatársát, Borbola Bencét. A történtekkel nagy terjedelemben foglalkozott a Nemzeti Sport, szombaton pedig a FourFourTwo című havilap is közölte az álláspontját.

"A csapatunkat erősítő (?) Vidi-edző, Paulo Sousa és a Nemzeti Sport újságírója, Borbola Bence (előbbi szabálytalansága, utóbbi durva törlesztése után) egymásnak esett, ami után az NS csapata tüntetőleg elhagyta a pályát" - írta az FFT.

Borbola felrepedt szemöldökét három öltéssel kellett összevarrni, az újságíró rendőrségi feljelentést tett a portugál tréner ellen.

Az FFT szerint ugyanakkor a napilap "bántóan egyoldalúan" tálalta a történteket: "A lap tudósítása elhallgat sok mindent. Azt is, hogy az első, piros lapot érő durvaságot Borbola Bence követte el, azt is, hogy a lap pályán lévő munkatársai kezdettől fogva minősíthetetlen hangnemben szidták, pocskondiázták az őket nagy szeretettel és kiváló körülményekkel fogadó vendéglátókat. Elhallgatja, hogy a hazaiak felajánlották az akadémia orvosi stábjának és rendelőjének azonnali segítségét, amelyet az NS visszautasított."

A havilap szerint az NS egyik vezető munkatársa a következőt mondta a pályáról lefelé jövet: "Ennek az embernek ez az állásába fog kerülni." Az FFT álláspontja szerint nehéz megítélni, hogy kit milyen mértékben terhel felelősség, de "cinikus csúsztatás egyedül Sousát tenni felelőssé."

"Bár a vacsorát, az orvosi segítséget és a békejobbot elutasította az NS küldöttsége, a vendégöltözőbe bekészített húsz darab FourFourTwo magazinból egy sem maradt ott, amit egyértelmű szakmai sikernek könyvelünk el" - jegyezte meg a FourFourTwo.

A Videoton közleményét az esetről itt olvashatja.