Vágólapra másolva!
Az egész argentin labdarúgást megrázta, hogy az ország egyik sztárklubja, a rekordszámú bajnoki címmel rendelkező River Plate kiesett az élvonalból. A pénzügyi problémákkal is bajlódó egyesület legjobbjai eladásával enyhíthet gondjain, és a csapat legkapósabb játékosa a fiatal támadó középpályás, Erik Lamela, aki szinte biztosan Európába igazol, a kérdés már csak az, hogy hová.

A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a 19 éves játékos Olaszországban folytatja pályafutását, hiszen a River elnöke, Daniel Passarella a napokban Rómába utazott, és itt tartózkodik a játékos apja is. Lamelával korábban a Napolit, az AC Milant és az AS Romát is kapcsolatba hozták, utóbbi egyesület sportigazgatója, Walter Sabatini azonban egy rádióinterjúban kijelentette, hogy bár valóban érdeklődtek a játékos iránt, nem ők fogják megvenni.

Ehhez képest több olasz forrás is biztosra veszi, hogy Lamela Francesco Totti csapattársa lesz. A Sky Sports Italia értesülései szerint a rómaiak már meg is egyeztek a Riverrel a vételárról, ami 12 millió euró - ehhez azonban a játékos teljesítményétől függően különböző bónuszok is hozzájöhetnek. A csatorna azt is tudni véli, hogy a középpályás ötéves szerződést ír alá, éves fizetése pedig 1,5 millió euró lesz.

További átigazolási hírek

A Szpartak Moszkva leigazolta az Ajax Amsterdam középpályását, Demy de Zeeuw-t. A Cagliari új szerzeménye a kolumbiai Atlético Nacional válogatott középpályása, Víctor Ibarbo. A Valencia megegyezett az Almeríával az argentin támadó, Pablo Piatti leigazolásáról. A Palermo szerződtette a Chievo Verona védőjét, Andrea Mantovanit.

www.global-soccer.eu