Vágólapra másolva!
A Barcelonával a Bajnokok Ligájában szombaton aratott diadal után Lionel Messinek, az argentin labdarúgó-válogatott támadójának már a dél-amerikai kontinenstorna megnyerése a célja.

"Nagy kedvvel jöttem haza. Szerencsém volt, hogy a Barcával mindent megnyertem és egyénileg is sikereket arattam az idényben. Mostantól arra összpontosítok, hogy az argentin válogatottal első legyek a Copa Américán" - nyilatkozott újságírók hada előtt kedden, amikor megérkezett Buenos Airesbe.

A kétszeres aranylabdás és a világ legjobbjának ugyancsak kétszer megválasztott Messi egyúttal megragadta az alkalmat, hogy tisztázza, egyik válogatottbeli csapattársával és korábbi szövetségi kapitányával sincs rossz viszonyban.

"Azt akarják hallani, hogy nem jövök ki (Juan Roman) Riquelmével, Carlitosszal (Tévez) és Diego Maradonával... Pedig egyik játékossal sincs problémám, mindegyikkel jó viszonyban vagyok, Maradona pedig mindig normális hangnemben beszélt rólam, a mai napig kapcsolatban állunk" - fogalmazott.

A korábban tizennégyszer első és ezzel az uruguayiakkal holtversenyben csúcstartó argentinok legutóbb 1993-ban nyerték meg a Copa Americát, Ecuadorban. Július 1. és 24. között hazai környezetben küzdhetnek az elsőségért.

Sergio Batista szövetségi kapitány 26 fős keretébe ismét meghívást kapott Tévez, először ebben az évben, a Manchester City játékosa hat hónapja nem kapott lehetőséget a válogatottban.

Ugyancsak bekerült a bő keretben az Atlético Madrid csatára, Sergio Agüero, aki a Batista-érában eddig mindössze egyszer léphetett pályára a nemzeti csapatban: tavaly augusztusban csereként kapott lehetőséget a spanyolok elleni hazai 4-1-es győzelemkor.

Az argentin keret:
kapusok: Sergio Romero (AZ Alkmaar), Mariano Andujar (Catania), Juan Pablo Carrizo (River Plate)
védők: Javier Zanetti (Inter), Pablo Zabaleta (Manchester City), Nicolas Burdisso (AS Roma), Nicolas Pareja, Marcos Rojo (mindkettő Szpartak Moszkva), Gabriel Milito (Barcelona), Ezequiel Garay (Real Madrid), Luciano Monzon (Boca Juniors)
középpályások: Javier Mascherano (Barcelona), Esteban Cambiasso (Inter), Ever Banega (Valencia), Fernando Gago, Angel Di María (mindkettő Real Madrid), Javier Pastore (Palermo), Diego Valeri (Lanus), Lucas Biglia (Anderlecht), Enzo Perez (Estudiantes)
csatárok: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuaín (Real Madrid), Carlos Tévez (Manchester City), Diego Milito (Inter), Sergio Agüero (Atlético Madrid), Ezequiel Lavezzi (Napoli)