Vágólapra másolva!
Leigazolná a Manchester City támadóját, Emmanuel Adebayort a Zenit Szentpétervár. Az angolok el is engedik az előző fél évben a Real Madridnak kikölcsönzött támadót, ha Huszti Szabolcs orosz klubja megfelelő összeget kínál érte.

Adebayor rossz viszonyt ápol Roberto Mancini edzővel, ezért került kölcsönbe a Realhoz, most pedig végleg túladna rajta a Manchester City.

Két éve 25 millió fontért került az Arsenaltól a manchesteriekhez a togói játékos. Bár a City másik csatára, Carlos Tévez távozni akar, az egyesület még így is megválna a 27 éves Adebayortól.

Az angol Guardian honlapja szerint a Zenit az első klub, amely a nyáron komoly ajánlatot tett a támadóért. A Manchester City arab befektetőinek köszönhetően Anglia leggazdagabb klubja, ám az UEFA által tervezett pénzügyi fair play miatt csökkenteni fogja néhány játékosa fizetését.

"Akár tucatnyi játékos is elhagyhatja idén nyáron az Eastlandset" - írja a Guardian. "Az egyesület illetékesei az elmúlt két napban Olaszországban tárgyaltak a fő célpont, Alexis Sánchez megszerzéséről, de könnyen lehet, hogy a chileit a Barcelona szerzi meg az Udinesétől."