Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II Keleti csoportjának bajnoka, a Diósgyőri VTK nagy ünneplésre készül szombaton a Cegléd elleni hazai találkozón, amelyre 8000 embert várnak.

A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a stadionban már a mérkőzés előtt megkezdődik az ünnep, amely a városban folytatódik majd éjszakába nyúlóan.

"A szurkolók ne az esti fél nyolcas kezdésre jöjjenek a stadionba, hanem egy órával korábban, ugyanis háromnegyed hétkor kezdődik a miskolci Retro Music Band félórás koncertje" - mondta Sztavinovszki Botond technikai vezető. "A ráhangolás után a klub, illetve a szurkolók egyedülálló meglepetéskoreográfiát mutatnak be. A szünet sem telik esemény nélkül, 24 táncos hiphop-funky show-műsort ad elő. A találkozó után öt-tíz perccel természetesen beengedjük majd a szurkolókat a pályára. Nem kell majd kerítésen átugrálni, ugyanis a biztonsági emberek kinyitják a kapukat."

Az élvonalba visszajutott csapat vezetői megadják a módját az ünneplésnek: a pálya közepén felállított emelvényen adnak majd át egy díszes kupát saját labdarúgóiknak. A szövetség ugyanis megvárja a bajnokság befejező fordulóját, és csak utána adja át az érmeket, illetve a bajnoki serleget.

A konfettieső és a Diósgyőr-induló elhangzása után lekapcsolják majd a reflektorokat, és hat-hét perces tűzijátékra kerül sor. A stadionban ezzel zárul az ünnepség, ám korántsem ér még véget, mivel ezek után a szakmai vezetés, valamint a játékosok nyitott buszon utaznak a miskolci Városház térre, ahol a borsodi megyeszékhely vezetése köszönti a bajnokcsapatot.

Hollósy András sajtófőnök csütörtökön elmondta: a stadionban megrendezett program után a közlekedési vállalat 23 villamospótló autóbuszt biztosít a klub számára, hogy a szurkolókat bevigyék Miskolc központjába. A belvárosban, pontosan a Polgármesteri Hivatal előtti téren folytatódik az ünneplés. Kriza Ákos polgármester mond rövid köszöntőt, majd fogadást ad az együttes tagjainak, illetve a klub vezetőinek tiszteletére. Ezt követően lesz egy másfél órás koncert, óriáskivetítőkön pedig az idény diósgyőri góljainak összefoglalóját kísérhetik figyelemmel az érdeklődők.