Vágólapra másolva!
Pályafutása leghosszabb góltalansági sorozatát produkálja David Villa, a Barcelona csatára, aki legutóbb február 26-án, a Mallorca elleni bajnokin talált be klubcsapata mezében.

Hasonlóan rossz szériában mindössze egyszer, még a Valencia játékosaként volt Villa a 2007/2008-as idényben, akkor a csapat is gödörben volt, mert kilenc meccsből mindössze három pontot szerzett a bajnokságban, és a BL-ben is utolsó helyen zárt csoportjában.

"Természetesen zavar, hogy ilyen régóta nem szereztem gólt, de nem igazán tudok mit tenni, ugyanolyan keményen dolgozok az edzéseken, és bízom benne, hogy minél hamarabb megszakad a rossz sorozatom" - nyilatkozta Villa az AS című spanyol sportnapilapnak.

Villa, aki a válogatottban a csehek ellen kétszer is eredményes volt március 25-én, az elmaradt gólok ellenére sem tétlenkedik a pályán, a Real elleni, Bernabéuban játszott rangadón például ő harcolta ki azt a tizenegyest, amelyet Messi értékesített, vezetéshez juttatva a Barcát az 1-1-re végződő meccsen.

A csatár negatív szériája hét bajnokit, három BL-meccset és a Király-kupa-döntőt foglalja magába, utóbbival kapcsolatban Villa azt nyilatkozta, a vereség ellenére fontos, hogy a csapat higgadt maradjon, és a bajnokságban, valamint a BL-ben is begyűjtse az aranyérmet.

Villa 2010 nyarán 40 millió euró ellenében érkezett a Barcához a Valenciából, és a katalánoknál eddig az összes sorozatot tekintve 21 gólt szerzett.