Vágólapra másolva!
Király Gábor, a fociválogatott kapusa a fiatalok karrierépítésében segítene a nemrég megjelentett szakmai-életrajzi DVD-jével.

Az 1860 München jelenlegi, a Haladás, a Hertha BSC és a Crystal Palace egykori kapusa a 63 perces videoanyaggal a jövő kapusainak üzen: "Az utánpótlásnak, a fiataloknak szeretném azt megmutatni, hogy honnan hová lehet eljutni, ha valaki kiskorától fogva tudatosan tervezi az életét."

Király azt javasolja a fiatal kapusoknak, hogy csak azután igazoljanak külföldre, ha már pár évet védtek az NB I-ben.

A DVD négy részből áll, három helyszínen (Szombathely, Berlin, London) játszódik, s gyerekkorától kíséri végig a 36 éves kapus pályafutását, amely kerettörténet, hiszen a 85-szörös válogatott labdarúgó nem titkolja, hogy pályafutását ott szeretné befejezni, ahol egykor elkezdte: Szombathelyen. A vasi városban 2003-tól már egy 4,5 hektáros sportlétesítményt is működtet, amelyet a semmiből épített fel, s ami futballkarrierje után az első számú elfoglaltságot jelenti majd a számára.

Andrusch József, a magyar válogatott kapusedzője a DVD értékeként azt emelte ki, hogy Király három kapusiskolát - a magyart, a németet és az angolt - is bemutat benne.

"Nem kimondottan szakmai és nem is kizárólag életrajzi anyagról van szó, ez a film együtt szakmai és életrajzi. Kedvet csinál ahhoz, hogy a fiatalok sportoljanak, illetve kapusok legyenek. Nekem nagyon tetszett" - mondta Andrusch.