Vágólapra másolva!
A héten véget ért a Bajnokok Ligája csoportköre, és egy Real Madrid-FC Barcelona szuperrangadót is rendeztek, vagyis volt honnan válogatni. Álomcsapatunkban három barcelonai játékos is akad, igaz, csak ketten érkeztek az FC Barcelonától - a harmadik az Espanyolt képviseli.

Kapus:
Vjacseszlav Malafejev (orosz, Zenit Szankt-Petyerszburg): A Zenitnek egy pontra volt szüksége a BL utolsó csoportkörében a továbbjutáshoz, ám az orosz csapat a Porto otthonában játszott. A portugálok ennek megfelelően gőzerővel rohamoztak, ám Malafejev állta a sarat, és bravúrt bravúrra halmozva mindent hárított.

Hátvédek:
Szokratisz Papasztatopulosz (görög, Werder Bremen): A mezén az egyszerűség kedvéért csak a Szokratisz nevet viselő bekk számára az AC Milan túl erős állomáshely volt, de Brémában immár alapembernek számít, és a hét végén a Wolfsburg elleni 4-1-es siker alkalmával ő szerezte csapata első találatát.

Carles Puyol (spanyol, Barcelona): A katalán drukkerek kicsit féltették kedvenceiket a madridi látogatástól, ám a Barca a Bernabéu-stadionban is nyerni tudott. A védelemben Puyol megmutatta, hogy még mindig meghatározó alakja a gárdának, hiszen majdnem hibátlanul futballozott.

Nano (spanyol, Levante): A szezon meglepetéscsapata az elmúlt hetek megtorpanását követően ismét magára talált, és a Sevilla ellen rangadót nyert. A Levante védelme magabiztosan verte vissza a támadásokat, a győztes találatot pedig a középhátvéd Nano szerezte.

Philipp Lahm (német, Bayern München): A Bayern csapatkapitánya több más alapemberrel együtt kihagyta a klub számára tét nélküli, Manchester City elleni BL-meccset, de hét végén a Stuttgart ellen már ott volt a kezdők között, és ő adta a gólpasszt Mario Gomeznek a győztes találat előtt.

Középpályások:
Matthew Etherington (angol, Stoke City): A Tottenham Hotspur 11 bajnokin keresztül veretlen maradt, azonban a hét végén a Stoke ellen megszakadt a sorozat, amihez a klub volt játékosának, Etheringtonnak is sok köze volt. A jobbszélső szerezte ugyanis a Stoke mindkét gólját.

Verdú (spanyol, Espanyol): A barcelonai drukkerek örömét a hét végén a város másik élvonalbeli klubja tette teljessé, az Espanyol ráadásul szintén egy madridi gárdát győzött le. Az Atlético Madrid ellen a csapat fantasztikusan kezdett, Verdú hét perc alatt kétszer is eredményes volt.

Xherdan Shakiri (svájci, FC Basel): Az elmúlt hét legnagyobb szenzációja kétségtelenül a Manchester United BL-búcsúja volt, ami egyben a bázeliek továbbjutását jelentette. A svájci gárda 2-1-re nyert a MU ellen, és mindkét gól előtt Shakiri adta a gólpasszt.


Andrés Iniesta (spanyol, Barcelona):
A Barcalonában többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a Real Madrid elleni rangadón, azonban amit Iniesta produkált, főleg a második félidőben, az szinte maga volt a költészet a labdával. A középpályás szinten minden húzása és csele bejött, állandóan megjátszható volt, és nem tudott hibázni.

Csatárok:
Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea): A londoniak számára csak a győzelem jelentett továbbjutást a Valencia elleni hazai BL-csoportmeccsen, és erre az alkalomra az elmúlt hetekben sokat kritizált támadó alaposan összekapta magát. Drogba két gólt szerzett, adott egy gólpasszt, és sokszor egyedül birkózott a spanyol védőkkel, mégpedig kifejezetten eredményesen.


Bafetimbi Gomis (francia, Olympique Lyon):
A lyoniak helyzete reménytelennek tűnt a BL csoportkörének utolsó fordulója előtt, hiszen héttel rosszabb volt a gólkülönbségük, mint az Ajaxnak. A Dinamo Zagreb ellen azonban a szünet után minden összejött a csapatnak, de legfőképpen Gomisnak, aki a Bajnokok Ligája történetének leggyorsabb mesterhármasát érte el.


www.global-soccer.eu