Vágólapra másolva!
Samuel Eto'o szombaton tizenöt meccses eltiltást kapott Kamerunban, de az Anzsi Mahacskala csatára úgy döntött: nem fellebbez.

A kameruni válogatott csapatkapitányát azért büntették meg, mert november 15-én nem állt a nemzeti együttes rendelkezésére az Algéria elleni, elmaradt barátságos mérkőzésen.

"Súlyos igazságtalanság történt, ezért nem lehet ilyen módon felelősségre vonni őt, hiszen ő csak a játékosok szóvivője volt- Ügyfelem azt mondta nekem, hogy nem akar fellebbezni" - mondta Gabriel Parfait Kaldjob, a játékos ügyvédje. "Úgy tűnik, azt szeretnék elérni, hogy Samuel Eto'o befejezze a nemzetközi karrierjét" - tette hozzá Kaldjob.

A sportminiszter vagy az államfő eltörölheti Eto'o büntetését, aki hangoztatta, hogy nem csak az elmaradt prémium miatt sztrájkoltak.

A kameruniak előbb belső adminisztrációs problémára hivatkozva mondták le az algíri találkozót, később viszont kiderült, hogy a játékosok sztrájkja miatt nem tudott elutazni a küldöttség.

A futballisták állítólag azért tagadták meg a fellépést, mert a Marokkóban megnyert négyes tornáért nem kapták meg a plusz járandóságukat, amely fejenként 30 ezer dollár lett volna. A szövetség viszont azt közölte, hogy a játékosok hozzájutottak a bérükhöz, igaz, az edzőtáborozásért járó hagyományos bónuszt nem utalták el nekik.

Mohamed Yia kameruni szövetségi elnök levélben kért elnézést az okozott kellemetlenségért, de az algériaiak ennyivel nem érték be, 770 ezer eurót követelnek. Vahid Halilhodzic algériai szövetségi kapitány örült Eto'o eltiltásának: "Igazi skandalum volt, ami történt" - mondta.

Az Internazionaléban házi gólkirály Eto'o augusztusban szerződött Milánóból az orosz - Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató - Anzsi Mahacskalához 27 millió euróért.