Vágólapra másolva!
A Blikk információi szerint újabb siófoki meccs vált gyanússá a magyarországi bundaügyben. A hatóságok a 2008-2009-es idény egyik őszi bajnokiját vizsgálják, melyen még Détári Lajos ült a kispadon.

Eddig négy 2009-es meccs állt a nyomozás középpontjában, a tavaszi szezonban játszott Siófok-Kaposvár (2-5), a ZTE-Siófok (5-3) és a Siófok-Győr (3-2) bajnokik, valamint a Honvéd-Siófok (2-2) kupamérkőzéssel kapcsolatban merült fel a csalás gyanúja. A Blikk szerint most egy 2008-as összecsapás is a Központi Nyomozó Főügyészség látókörébe került, a november 9-én rendezett Siófok-ZTE (1-4) bajnoki.

A gyanú szerint a találkozó előtt a hazai csapat egyik játékosa - aki tavasszal már nem volt a csapat tagja - fejenként 10 ezer euróval kereste meg három társát. Az összegért cserébe legalább kétgólos vereséget kellett szenvedniük a zalaiaktól. A Blikk szerint a három megkeresett focista közül az egyiket a napokban hallgatták ki, de még a monogramját sem hozták nyilvánosságra.

A meccs összefoglalója

A Blikk informátora szerint a három focista közül egy a meccs előtt, a másik kettő a meccs után kapta meg a pénzt a siófoki csapattárstól, akit még nem vettek őrizetbe. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta, a hét végéig semmit nem szeretnénk mondani az újabb fejleményekről.

Az ügyben hat labdarúgó Horváth Gábor, Sütő László és Andruskó Attila, továbbá H. Gy., T. R. és M. Á. gyanúsított, valamint a szóban forgó 2009-es meccseken a Siófokot irányító Aczél Zoltán. A 2008-as őszi összecsapás idején Détári Lajos ült a Siófok kispadján.