Vágólapra másolva!
Két keddre tervezett barátságos labdarúgó-mérkőzés is elmarad, az egyik a kameruni válogatott sztrájkja, a másik az elefántcsontparti csapat utazási problémája miatt.

Nem rendezik meg az Algéria-Kamerun összecsapást, mivel a kameruniak lemondták a fellépést. Mohamed Yia szövetségi elnök arról tájékoztatta a vendéglátókat, hogy "belső adminisztrációs probléma" miatt nem tudnak elutazni Algírba.

A játékosok verziója szerint azért léptek sztrájkba, mert a szövetség még a vasárnap Marokkóban megnyert négyes tornáért sem fizette ki a plusz járandóságukat, amely fejenként 30 ezer dollár. A szövetség szóvivője közölte, hogy - az orosz Anzsi Mahacskalában Dzsudzsák Balázzsal együtt futballozó - Samuel Eto'o és társai megkapták a bérüket, igaz, az edzőtáborozásért járó hagyományos bónuszt nem utalták el nekik.

A visszalépést elfogadhatatlannak és sportszerűtlennek nevező algériaiak vizsgálják annak a lehetőségét, miként szerezhetnének jogorvoslatot.

A Szenegál-Elefántcsontpart találkozóra a franciaországi Amiens-ben került volna sor, de utóbbi csapat kérésére elmarad, mivel a válogatottnak nem volt esélye arra, hogy időben megérkezzen. Az elefántcsontpartiak a Dél-afrikai Köztársaságból tervezték az utazást az európai helyszínre, de a járatukat érintő technikai gond miatt vasárnap nem indulhattak el. A pótlásra valószínűleg januárban, Dubajban kerül majd sor.