Vágólapra másolva!
Távozik posztjáról Tomislav Sivic, a labdarúgó NB I-ben hatodik helyezett Kecskeméti TE vezetőedzője. Az együttes honlapja arról számolt be, hogy a szakember közös megegyezéssel bont szerződést a klubbal, utódját egyelőre nem nevezték meg.

"A felek megállapodtak, hogy a továbbiakban nem kívánnak az elmúlt időszakkal foglalkozni, e tekintetben nyilatkozni, úgy gondolják, a közösen elért sikerek önmagukért beszélnek, hiszen a klub és Tomislav Sivic is nagy erőfeszítéseket tett az elmúlt időszak eredményeiért" - tartalmazza a kecskeméti klub honlapján olvasható, az edző és Rózsa Pál tulajdonos által is aláírt közlemény.

A szerb tréner először 2007-ben ült le a kecskeméti csapat kispadjára, egy évvel később megnyerte a másodosztályú bajnokságot, majd első élvonalbeli évében ötödik helyen végzett az NB I-ben a klubbal.

A 2009/10-es szezon kezdetén néhány gyengébb eredmény után távozott, és hazája U17-es válogatottját irányította, ám 2010 októberében visszatért Kecskemétre. Nem sokkal később a klub történetének legnagyobb sikerét érte el az együttessel, ugyanis idén megnyerte a Magyar Kupát.

Forrás: MTI/Újvári Sándor

A KTE 16 fordulót követően hét győzelemmel, négy döntetlennel és öt vereséggel az NB I hatodik helyén áll, a Magyar Kupában a Debrecen elleni nyolcaddöntőre készül, amelynek első mérkőzésére jövő szerdán kerül sor.

Szakmai vezetői változások az NB I-ben:
2011. augusztus 10.: Újpest FC, Mészöly Géza helyett Zoran Spisljak
2011. augusztus 15.: Vasas-Híd, Komjáti András helyett Marijan Vlak
2011. augusztus 16.: Ferencváros, Prukner László helyett Nagy Tamás
2011. augusztus 30.: Ferencváros, Nagy Tamás helyett Détári Lajos
2011. augusztus 27./szeptember 1.: ZTE, Csank János helyett Prukner László
2011. október 24./26.: Lombard Pápa Termál FC, Véber György helyett Bene Ferenc
2011. november 23.: Kecskeméti TE, Tomislav Sivic helyett ?