Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldónak és Lionel Messinek lassan bérelt helye van álomcsapatunkban, és ezúttal sem maradhattak ki. Az együttes azonban most rajtuk kívül is kifejezetten nagy nevekből áll, majdnem mindenki sokszoros válogatott.

Kapus:

Brad Friedel (amerikai, Tottenham): A Hotspur idegenben nyert 3-1-re a Fulham ellen. Az eredmény sima győzelmet sejtet, pedig egyáltalán nem volt az. A hazaiak összesen 23 alkalommal próbálkoztak gólszerzéssel, de Friedel mindent védett, rengeteg bravúrt mutatott be.

Hátvédek:

Javier Zanetti (argentin, Internazionale): A milánóiak hétvégi bajnokija elmaradt, a BL-ben ugyanakkor sikerült nyerniük. A Lille ellen a veterán argentin jobbhátvéd volt az együttes egyik legjobbja: egyrészt kikapcsolta az ellenfél legjobbját, Eden Hazardot, ráadásul parádés gólpasszt adott Diego Militónak.

Rio Ferdinand (angol, Manchester United): A manchesterieknek a szezon elején még nagyon ment a játék, az utóbbi időben azonban inkább kiküzdik a győzelmeket, amihez nagyon kell a védelem remeklése. A sérüléséből felépült Ferdinand az Otelul Galati és a Sunderland elleni meccset is végigjátszotta, a MU pedig egyiken sem kapott gólt.

Thomas Vermaelen (belga, Arsenal): Az Ágyúsok hívei nagyon remélik, hogy a belga bekk végre hosszú ideig sérülésmentes marad, hiszen a múlt héten is megmutatta, hogy a csapat vele sokkal sikeresebb. A Marseille ellen hibátlanul védekezett, majd a West Bromwich elleni bajnokin megmutatta, hogy ha kell, akkor gólt is tud szerezni.

Ryan Taylor (angol, Newcastle): A Newcastle továbbra is meglepően jól áll a Premier League-ben, 11 forduló után még veretlen, ráadásul a legkevesebb gólt kapta. Mindez nagy részben a védelmet dicséri, melyben a balhátvéd Taylor ezúttal is kiválóan játszott, ráadásul látványos szabadrúgásgólt szerzett.

Középpályások:

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): A madridiak klasszisa továbbra is bombaformában van, ami ezúttal gólokban is megnyilvánult. A Lyon elleni duplájával megszerezte századik találatát a Real színeiben, de nem állt le ennyinél, a hétvégén mesterhármast ünnepelt az Osasuna ellen.

Yaya Touré (elefántcsontparti, Manchester City): A volt barcelonai az angol élvonal egyik legjobban fizetett játékosa, nem véletlenül. A Villarreal elleni BL-csoportmeccsen elért dupláját követően a bajnokságban is betalált a Queen's Park Rangers ellen. A Villarreal elleni második gólja ráadásul szépségdíjas volt.

Ander Herrera (spanyol, Athletic Bilbao): A bilbaói együttes számára az átigazolási időszakban szűkösek a lehetőségek, hiszen a klub csak baszk focistákat hajlandó szerződtetni. A Zaragozától megszerzett Herrera megfelelt ennek a kritériumnak, és a középpályás futballtudása is megfelelő: a múlt héten győztes gólt ért el az Európa Ligában a Salzburg ellen, majd a Barcának is betalált.

Marcel Reus (német, Mönchengladbach): A német labdarúgás legújabb üdvöskéje a héten megint feljebb srófolta vételárát pár millió euróval. A Bayern München által is figyelt középpályás két góljával eldöntötte a Hertha ellen bajnokit, vezérletével a Gladbach megint ott van az élcsapatok között.

Csatárok:

Mario Gomez (német, Bayern München): A modern labdarúgásban a klasszikus középcsatároknak nehéz dolguk van, azonban Gomez ebben a szezonban mindig jókor van jó helyen, és ontja a gólokat. A BL-ben a Napoli ellen elért mesterhármasához az Augsburg ellen hozzátett még egy találatot.

Lionel Messi (argentin, Barcelona): A katalánok közel álltak ahhoz, hogy elveszítsék veretlenségüket a szezonban, azonban a Bilbao ellen az utolsó percekben jött Messi, és kiegyenlített. Az argentin zseni a hét közben a BL-ben is kitett magáért, hiszen mesterhármast szerzett a Viktoria Plzen otthonában.

www.global-soccer.eu