Vágólapra másolva!
Az első félidőben mutatott gólerősebb játékának köszönhetően 2-0-s győzelmet aratott a brazil labdarúgó-válogatott Gabonban.

Eredmény, barátságos mérkőzés:
Gabon - Brazília 0-2 (0-2)
Libreville, Stade de L'Amitie
v.: Victor Hlungwani (dél-afrikai)
Gabon: Ovono - Moundounga, Ebanega, Manga, Moussono - Palun (Moubamba, 78.), Biyogho (Mbanangoye, 86.), Madinda, Mouloungi (N'Guema, 74.) - Aubameyang, Meyé (Cousin, 63.)
Brazília: Diego Alves - Fabio (Alex Sandro, 46.), Luisao, David Luiz, Adriano - Sandro (Lucas, 58.), Elías (Thiago Silva, 86.), Hernanes, Bruno César (Willian, 72.) - Jonas (Dudu, 77.), Hulk (Kléber, 70.)
gól: Sandro (12.), Hernanes (35.)

Brazília a tavalyi, Hollandia elleni vesztes vb-negyeddöntő óta nem lépett pályára Afrikában, a mérkőzést abban a Stade de L'Amitie nevű létesítményben rendezték, amely jövő februárban az Afrika-kupa döntőjének is helyszíne lesz.

Gabon a legutóbbi kilenc mérkőzése közül mindössze hármat tudott megnyerni, ráadásul 63 pozícióval a brazilok mögött csupán a 68. helyet foglalták el a FIFA-világranglistán.

Borzalmas állapotú, tócsákkal szabdalt pályán kezdődött a találkozó, és Brazília már a 12. percben megszerezte a vezetést.

Egy szögletet követően képtelenek voltak felszabadítani a hazai védők, Ovono kapus nem fért a labdához, Ebanega kétszer is elvétette, így Sandro közelről megszerezte pályafutása első válogatottbeli találatát (0-1).


A 35. percben ugyan Mouloungui egyenlíthetett volna, két perccel később mégis a brazilok növelték előnyüket. Jonas 20 méteres bombáját Ovono bravúrral védte, balszerencséjére a labda középre hullott, Hernanes pedig az elbambuló védőt megelőzve 10 méterről a kapuba fejelt (0-2).


A 41. percben Aubameyang villant, kicselezte a 16-os bal oldalán Fabiót, majd a rövid sarokra lőtt, Diego Alves azonban nagy bravúrral védett.

Az 56. percben Hulk reklamált büntetőt, miután kicselezte védőjét, elgurította a kapus alatt is a labdát, ám Ebanega kicsit megrángatva őt az utolsó pillanatba szögletre szerelte. Két perccel később Jonas vétette el a célt.

A félidő közepén beleerősített a hazai csapat, Mouloungi és Aubameyang révén veszélyes akciókat vezetett, egyedül talán a zalaegerszegi Meyé lógott ki a sorból, a 63. percben le is cserélték a támadót.

Gól azonban már nem született - a mérkőzés utolsó húsz percét a rengeteg csere szétszabdalta -, Brazília megérdemelten győzött 2-0-ra.