Vágólapra másolva!
A Real Madrid tartalékos csapattal is átgázolt a Dinamo Zagreben a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután 6-2-re győzött kedden. A Bernabeu-stadionban rendezett 1500. tétmeccsen együtt szerepelt például a spanyolok két góllövő támadója, Gonzalo Higuaín és Karim Benzema, a játékostársak szerint ez is tökéletes választás volt, mint ahogy jó döntés volt a fáradt sztárok helyett eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosokat szerepeltetni is.

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője maximálisan elégedett volt csapatával, amely a tizedik perc után már 3-0-ra, a második félidőben pedig már 6-0-ra is vezetett a Dinamo Zagreb ellen. "Sorozatban öt meccset nyertünk a Bajnokok Ligájában, csak nekünk van 15 pontunk" - kezdte a portugál szakember a klub hivatalos honlapján. "Elég lett volna a csoportelsőséghez egy pont is, sok csapat ilyenkor döntetlenre játszik, de az én játékosaim kedden este is elképesztően éhesek voltak a sikerre, motiváltan léptek pályára, és ezt a horvátok szenvedték meg."

A Real azért is lehetett ilyen motivált, mert több olyan játékos is a kezdőcsapatban kapott helyet, akik eddig kevesebbet szerepeltek, így a kapus Adán, valamint Fabio Coentrao, Varane, Callejón és a Realban most bemutakozott Sahin is kezdett, míg Granero és Hamit Altintop a szünetben állt be.

"Ezek a játékosok minden egyes nap rengeteget dolgoznak azért, hogy bekerüljenek a csapatba, megérdemelték, hogy egy BL-meccsen játsszanak, és meg is mutatták, hogy az elvégzett munka nem veszett kárba. A kispadon ülve jót mulattunk Ronaldóékkal, mindenki nagyon élvezte a meccset" - tette hozzá Mourinho.

A Real Madrid általában egy befejező csatárral kezd, de mivel a meccsenként egymást váltó Karim Benzema és Gonzalo Higuaín is parádés formában van, nehéz döntenie Mourinhónak, a portugál most meghúzta azt, hogy mindkét támadót a kezdőbe tette, a francia kettő, az argantin egy gólt lőtt, és jól mozogtak együtt. "Két fantasztikus középcsatárunk van, Karim a klasszikus tízesként és szélsőként is tud játszani, és jó volt látni, hogy ha kell, egyszerre is szerepeltethetem őket" - mondta Mourinho.

Sergio Ramos egyetértette edzőjével: "Fantasztikus, hogy mind a két góllövő csatárunk egyszerre volt a pályán, és gólt is szereztek, így végre együtt ünnepelhettek a pályán, és bebizonyították, hogy akár együtt is tudnak játszani. Azoknak is fontos volt ez a meccs, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, és ezzel a győzelemmel ők is pozitív élményekkel gazdagodtak és magabiztosabbak lettek."

A két gólt szerző Benzema önbizalomtól duzzadva nyiltkozott: "A realos korszakom legszebb heteit élem most, fizikailag és mentálisan is rendben vagyok, és úgy érzem, napról napra fejlődök. Előfordult már néhányszor, hogy együtt voltunk a pályán Gonzalóval, de talán most először játszottunk végig egy meccset együtt, és szerintem nem okoztunk csalódást, jól megértettük egymást a pályán."

Forrás: AFP
Benzema két gólt szerzett

Csatártársa egyetértett vele. "A pályán kívül is nagyon jóban vagyunk, és most a pályán is megmutathattuk, hogy mennyire megértjük egymást. Külön öröm a számomra, hogy a csapakapitányi karszalagot is viselhettem, óriási megtiszteltetés
ez a számomra" - nyilatkozta Higuaín.

A Dinamo ellen mutatkozott be a Real Madridban a nyáron a Borussia Dortmundtól szerződtetett, korábban sérüléssel is bajlódó Nuri Sahin, és bár nem emelkedett ki a mezőnyből, Mourinho elégedett volt vele is. "Ez az első szezonja egy teljesen más bajnokságban, bele kell még szoknia a spanyol fociba és a Realba is. A Dinamo ellen volt egy-két megoldása, amin látni lehetett, hogy remek képességekkel rendelkezik. Csak egy félidőt akartam játszatni, de a szünetben meggondoltam magam, mert úgy láttam, hogy bírni fogja a kilencven percet. Személyében a Bundesliga legjobb játékosát igazoltuk le, de az biztos, hogy kell egy szezon neki, amíg beilleszkedik a csapatba."

A 23 éves Sahin kifejezetten örült annak, hogy nem csak egy félidőt kapott Mourinhótól. "Nagyon fontos volt, hogy végre ismét egy teljes meccset játszhattam, utoljára hat hónapja fordult ez elő velem. Tisztában vagyok vele, hogy nem játszottam jól, de messze vagyok még a csúcsformámtól, remélem, hogy minél több lehetőséget kapok mostantól, és egy idő után hasznára lehetek a csapatnak."

A Real egyik legjobbja a 24 éves José Callejón volt, aki két gólt szerzett, és remekül mozgott. "Fantasztikus meccs volt, örülök, hogy ki tudtuk szolgálni a nézőket. Megértem az edzőt, hogy nehéz olyankor másoknak is lehetőséget adni, amikor az alapcsapat tökéletesen játszik, de én bármikor itt leszek neki, továbbra is száz százalékot nyújtok majd az edzéseken, és kivárom a soromat."

Forrás: AFP
A duplázó Callejón volt a meccs egyik legjobbja

A Real Madrid a Dinamo elleni meccsig nem kapott gólt az idén a BL-ben, és a zágrábiak sem lőttek egyet sem, a hajrában azonban kétszer is bevették a spanyolok kapuját, amelyet ezúttal nem Iker Casillas, hanem a 24 éves Adán védett. A saját nevelésű kapus önkritikusan fogalmazott a meccs után: "Szégyellem magam azért, hogy mindjárt két gólt is kaptam, ugyanakkor a csapat elérte a célját, és csoportelsőként jutott tovább. Mourinho megdicsért minket a meccs után, mi pedig hálásak vagyunk neki azért, hogy képviselhettük a Real Madridot a Bajnokok Ligájában."

Iker Casillas szerint minden szempontból tökéletesen sikerült a Dinamo elleni meccs. "Nagyon motiváltak voltak a srácok, és megmutatták, hogy bármikor számíthat rájuk az edző, jó tudni, hogy ilyen remek játékosok vannak az első csapat mögött. Nagyon fontos volt a bajnokság szempontjából, hogy tudtak pihenni a klucsjátékosaink, hiszen az Atlético Madrid elleni rangadó következik, és mindenképp szeretnék az élen maradni a tabellán. A csoportelsőség miatt a BL-re most egy ideig nem is kell figyelnünk, így koncentrálhatunk a bajnokságra."