Vágólapra másolva!
Bár Neymar marad, egy csapatnyi brazil tehetség így is már januárban Európába jöhet, köztük Dedéckenbauer, Oscar vagy Rhodolfo. A legkeresettebb viszont a nem tipikus brazil csatár, Leandro Damiao.

Casemiro

Carlos Casemiro Henrique, a Sao Paulo FC saját nevelésű középpályása, 11 éves kora óta szerepel a klubnál, jelenleg 19 éves. A felnőttek között tavaly júliusban mutatkozott be, azóta alapember, és idén szeptemberben, az Argentína elleni barátságos mérkőzésen a válogatottban is bemutatkozott. Nagy munkabírású védekező középpályás, de nemcsak a labdaszerzésben jeleskedik, hiszen már hat bajnoki gólja van, ezek többségét fejesből szerezte. Remek a rúgótechnikája, ami nemcsak a távoli lövéseknél, hanem a tértölelő indításoknál is remekül jön. A hírek szerint az AC Milan szerződtetné.

Dedé

Anderson Vital da Silva néven anyakönyvezték, de mindenki csak Dedéként ismeri. A Vasco da Gama hívei további beceneveket aggattak a hátvédre, ami jól jelzi, hogy mekkora kedvencnek számít: nemes egyszerűséggel csak O Mitónak, azaz Legendának vagy Dedéckenbauernek hívják. A Volta Redondától szerződtették 2009-ben, és tavaly vált meghatározó játékossá a rióiaknál. Kifejezetten jól fejel (193 centiméter magas), rendkívül erőszakos, ugyanakkor elegáns stílusú középhátvéd. Ő is az argentinok elleni barátságos meccsen debütált a válogatottban. A Placar osztályzatai alapján jelenleg ő a legjobb középhátvéd a brazil élvonalban. A Vasco nemrégiben meghosszabbította a szerződését 2014-ig, ám ennek ellenére hamarosan Olaszországban köthet ki, főleg a Juventus szeretné megszerezni.


Elkeson

A Botafogo középpályása a klasszikus brazil futballiskolát képviseli, nagyon szeret és tud is trükközni. Alapvetően jobblábas, de ballal is bátran elvállalja a lövéseket. A 22 éves játékos gyermekkorában két évvel fiatalabbnak hazudta magát, de nevelőegyesülete, a bahiai Vitória ennek ellenére is szerződést kínált neki. Idén szerződött a Botafogóba, és az országos bajnokságban eddig nyolcszor volt eredményes. Rúgótechnikája elsőrangú, a szabadrúgásokat rendre ő végzi el. A Placar ranglistáján jelenleg a harmadik a támadó középpályások között. A Benfica már két éve megvette játékjogának a felét, így ha valaki le akarja igazolni, akkor a lisszaboniakkal is meg kell egyeznie.


Gabriel Silva

A Palmeiras erőssége alapvetően balhátvéd, de a védelem jobb oldalán is kitűnő teljesítményre képes. Tagja volt az idei U20-as világbajnokságon aranyérmet szerzett válogatottnak. Klasszikus szélsőhátvéd, rengeteget megy előre, de a védekező feladatát sem hanyagolja el. Ő egészen biztosan Európában folytatja, hiszen az Udinese máris lecsapott rá, így Gabriel Silva a következő szezonban a Serie A-ban szerepelhet.


Juan

Az Internacional játékosa csak névrokona az AS Romában szereplő honfitársának, de ugyanúgy a védelem tengelyében futballozik (bár szükség esetén balhátvédként is megállja a helyét). Saját nevelésű, tavaly mutatkozott be a felnőttek között, és még mindig csak húszéves. Ő is ott volt a nyári U20-as világbajnokságon, ahol aranyérmet nyert. Rendkívül agresszív bekk, aki nem ijed meg a test test elleni küzdelemtől, de a technikáján még van mit csiszolni. A Napoli ennek ellenére szívesen megszerezné.

Leandro Damiao

Az Internacional csatára alighanem a legnagyobb név a listán szereplők közül, hiszen már gólt is szerzett a válogatottban, a Ghána elleni barátságos mérkőzésen. Játéka nem a tipikus brazil csatáré, hiszen elsősorban nem cseleivel hívja fel magára a figyelmet (persze azért nem ügyetlen a labdával), de klasszikus középcsatárként rendre jókor van jó helyen, és fantasztikusan érzi a kaput. A Placar osztályzatai szerint ebben a szezonban csak Ronaldinho és Neymar jobb nála az élvonalban. Kapcsolatba hozták a Tottenhammel, a Milannal, a Liverpoollal, a Juventusszal és a Sahtar Donyeckkel is, vételára húszmillió euró körül lesz.


Lucas Moura

A Sao Paulo FC középpályása már tízszeres válogatott, pedig még csak 19 éves. Polgári neve Lucas Rodrigues Moura da Silva, és hogy a címeres mezben ne keverjék össze a liverpooli Lucas Leivával, gyakran Lucas Mouraként emlegetik. Tavaly ő volt a bajnokság felfedezettje, idén pedig az U20-as Copa América legjobbjának választották. Sokáig Marcelinho néven játszott (mivel Marcelinho Carioca futballiskolájából érkezett), de 2010 szeptemberében kérte, hogy Lucasnak hívják. Rendkívül technikás, stílusát leginkább Robinhóéhoz szokták hasonlítani. Az Internazionale érdeklődik iránta, de a milánóiaknak alaposan bele kell nyúlniuk a pénztárcájukba, ha le akarják igazolni.


Oscar

Az idei U20-as világbajnokság döntőjében mesterhármast szerző támadó középpályás már 17 évesen bemutatkozott a Sao Paulo első csapatában, de később kevés lehetőséget kapott, így 2010-ben az Internacionalhoz igazolt. Idén remekül megy neki a játék, hiszen kilenc gólnál jár, és még mindig csak húszéves. Játékát leginkább Kakáéhoz szokták hasonlítani, nem csoda, hogy az AC Milan sportigazgatója, Ariedo Braida máris kiszemelte, de az FC Barcelona is érdeklődik iránta.


Paulinho

A Corinthians középpályása annyiban kilóg a sorból, hogy már megjárta Európát: még tizenévesen futballozott az FK Vilniusban és az LKS Lódzban. A kelet-európai kirándulás után hazatért, és gyakorlatilag idén futott be, Argentína ellen már a válogatottban is bemutatkozott. Nagy munkabírású védekező középpályás, posztján jelenleg ő a legjobb a Placar osztályzatai szerint. Rendkívül fegyelmezett, ugyanakkor dinamikus futballista, aki pozíciójához képest kifejezetten gólerős. Az AS Roma és a Fiorentina a két első számú kérője.


Rhodolfo

A Sao Paulo FC védője a legidősebb a listánkon, hiszen már 25 is elmúlt, és szinte biztos, hogy hamarosan Európában köt ki, a Juventus már januárban leigazolná. Idén váltott klubot, korábban az Atlético Paranaensében futballozott. Kiváló fizikummal rendelkezik, stílusát Lúcióéhoz szokták hasonlítani, a Placarnál a második helyen áll a középhátvédek ranglistáján.

www.global-soccer.eu