Vágólapra másolva!
Már négy forduló után továbbjutott az Európa Liga csoportköréből az Anderlecht, miután 3-0-ra legyőzte a Sturm Grazot. Juhász Roland végigjátszotta a meccset az Anderlechtben, amely az egyetlen százszázalékos együttes az EL főtábláján, argentin csatára pedig vezeti a sorozat góllövőlistáját.

A grazihoz hasonló mérkőzésen múlta felül az Anderlecht a Sturmot a két csapat második EL-csoportmeccsén. Két hete Gillet gólja után kiállították Burgstallert, majd Matias Suárez kétgólosra növelte a belgák előnyét, a végeredmény is 2-0 lett. Ezúttal Gillet gólja után Feldhofer kapott piros lapot, majd Suárez megduplázta az előnyt, és még De Sutter is betalált az osztrák kapuba.

Pedig Szabics Imréék becsülettel küzdöttek, sok támadást vezettek, de a belga védelem Juhász Rolanddal a közepén állta a sarat. Bár Gillet góljával már a 23. percben vezettek a belgák, a mérkőzés csak az 59. percben, Feldhofer kiállításával dőlt el. Onnantól a hazaiak két gyors akcióval egyértelművé tették a fölényüket. Szabicsot az utolsó negyedórára cserélte le Franco Foda edző, Juhász végig a pályán maradt.

Az Anderlecht az Európa Liga 48 csapatos főtábláján az egyetlen százszázalékos csapat, csütörtöki győzelmével már az utolsó két forduló előtt továbbjutott. A sorozat góllövőlistáját is a brüsszeliek játékosa, Matias Suárez vezeti (6 találat), Andrew Johnson (Fulham, 5) és Miroslav Radovic (Legia Warszawa, 4) előtt.

Reménykedhet még a Sturm is, de a továbbjutáshoz előbb Moszkvában kell vernie a Lokomotivot, majd el kell bánnia az AEK Athénnel is.

Európa Liga, 4. forduló, L csoport:
Anderlecht (belga) - Sturm Graz (osztrák) 3-0
gól:
Gillet (23.), Suarez (74.), De Sutter (81.)
piros lap: Feldhofer (59., Sturm)

AEK Athén (görög) - Lokomotiv Moszkva (orosz) 1-3
gól:
Leonardo (60., 11-es), ill. Glusakov (50.), Maicon (72.), Ignatyev (80.)

Az állás:
1. Anderlecht 12 pont
2. Lokomotiv Moszkva 9
3. Sturm Graz 3
4. AEK Athén 0