Vágólapra másolva!
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti csapatban péntek este, a Liechtenstein elleni 5-0-ra megnyert barátságos összecsapáson hosszú idő után újra szerephez jutott Tőzsér Dániel remekül játszott. A csapat ebben az évben utoljára lépett pályára saját közönsége előtt, kedden Lengyelország vendégeként zárja a 2011-es évet.

"Jól futballozott, kamatoztatni tudta azt, ami a legnagyobb erényének számít, azaz a mélységi passzokat, amelyekből tudtunk építkezni" - mondta a szakember a Genk középpályásáról a találkozó után. A tréner hozzátette: örül annak, hogy olyan meghatározó támadók, mint Rudolf Gergely, Szalai Ádám és Szabics Imre távolléte ellenére sem volt gond a csatárok játékával. "Voltak jó teljesítmények, a két gólt szerző Priskin Tamás jól játszott, és Németh Krisztiánnal sem lehetek elégedetlen."

"Csapatszinten jól játszottunk, örülök neki, hogy sikerült egy gólokban gazdag találkozóval zárnunk hazai közönség előtt ezt az évet" - mondta Tőzsér Dániel.

"Akár nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna, de a végén szerintem már túlságosan is lazák voltunk" - tette hozzá Dzsudzsák Balázs, az orosz Anzsi Mahacskala szélsője, aki a gárda harmadik, egyben legszebb gólját jegyezte egy szép átemelés végén.

A pénteki találkozót eredetileg Székesfehérváron rendezték volna meg, ám Albert Flórián, az egyetlen magyar aranylabdás október 30-i halálát követően a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy a Puskás Ferenc Stadion adjon otthont a meccsnek. Ezzel tisztelegtek az egykori ferencvárosi legenda emléke előtt, miután a legtöbb mérkőzését ebben az arénában játszotta. Albert 1958. november 2-án az akkori Népstadionban mutatkozott be, a Diósgyőr elleni bajnokin rögtön két gólt rúgott, majd 1974. március 17-én utolsó összecsapását is itt játszotta, akkor a ZTE volt a rivális.