Vágólapra másolva!
A Ferencváros hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a Pakssal a labdarúgó NB I 15. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén. A találkozó előtt megemlékeztek Albert Flóriánról, a zöld-fehérek múlt vasárnap elhunyt legendás futballistájáról, az egyetlen magyar aranylabdásról.

Öt perccel 18 óra előtt teljesen kialudt a világítás az Albert-stadionban, amely ezt követően a közönség közreműködésének köszönhetően gyertyafényben úszott. A két csapat néma lelátók előtt vonult a pályára, majd a játékosok a kezdőkörben egyenként gyertyát gyújtottak és együtt imádkoztak a legendás futballistáért.

Fotó: Máthé Zoltán (MTI)

NB I, 15. forduló:
Ferencváros - MVM Paks 0-0
Albert-stadion, 9000 néző
v.: Andó-Szabó
Ferencváros: Jova - Maróti (Lisztes, 74.), Balog, Klein, Junior - Jovanovic, Hakola, Otten, Józsi (Oláh, 82.) - Pölöskey, Somalia (Tóth B., 87.)
Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Báló - Bartha, Sifter, Szatmári (Kiss T., 78.), Sipeki, Vayer (Magasföldi, 76.) - Böde
sárga lap: Lisztes (79.), illetve Sifter (36.), Magasföldi (85.)

Fotó: Máthé Zoltán (MTI)

A hazaiak Albert Flóriánra emlékezve fekete szerelésben léptek pályára. Az előző idényben ezüstérmes Paks jól megszervezte védekezését a legutóbbi kiírásban harmadik ferencvárosiak otthonában. Az első félidőben így nem sok helyzet adódott, igaz, a zöld-fehérek Somalia fejesénél, valamint Klein lövésénél is közel jártak a gólszerzéshez, de Csernyánszki mindkét esetben bravúrral hárított. A vendégek egyetlen helyzetüket egy kontrát követően jegyezték fel, de hatalmas ziccerben Bartha Balog fejére bombázta a labdát.

A fordulást követően nagyobb sebességre kapcsoltak Détári Lajos tanítványai, az utolsó passzaikba azonban rendre hiba csúszott. A paksi védelem kétszer is nagyot hibázott saját kapuja előtt, de ezeket sem tudták gólra váltani a ferencvárosi támadók.

A Ferencváros az utolsó tíz percben is rohamozott, az eredmény viszont nem változott már.